Medicii i-au dat lui Lincoln o mica sansa de supravietuire, pentru ca era foarte mic. Cu toate acestea, de la nasterea sa din 15 martie, el a demonstrat ca are o vointa de a trai extraordinara. A fost operat de doua ori, o data din cauza unor problem
Medicii i-au dat lui Lincoln o mica sansa de supravietuire, pentru ca era foarte mic. Cu toate acestea, de la nasterea sa din 15 martie, el a demonstrat ca are o vointa de a trai extraordinara. A fost operat de doua ori, o data din cauza unor probleme de respiratie si altadata la inima, insa el se incapataneaza sa demonstreze lumii ca e mic, dar puternic. Mai mult decat atat, el s-a mai si ingrasat cu 300 de grame.
Parintii gemenilor, Nicole si Todd Ryman, de 32 de ani, care au conceput baietii prin fertilizare in vitro, au povestit ca primele saptamani ca parinti au fost extrem de solicitante.
"Am fost in al noualea cer la nastere, pentru ca noi speram ca ii vom avea pe amandoi. Am avut ceva probleme la inceput, dar noi suntem foarte optimisti. Curand, ii vom putea lua pe amandoi acasa. Medicii nu mai sperau ca Lincoln va supravietui, dar iata ca amandoi bebelusii sunt niste luptatori", a declarat Nicole. Dr. Parag Mishra, care are grija de nou-nascuti la spitalul din Sydney, a declarat ca este foarte multumita de progresul celor doi. Daca Lincoln va mai petrece urmatoarele patru saptamani in spital, in incubator probabil, iar fratele sau, Byron, va putea pleca acasa mai repede.
Dr Mishra, care a monitorizat-o pe mamica in timpul sarcinii, a declarat ca a fost nevoita sa o pregateasca pe aceasta pentru tot ce putea fi mai rau: "Nicole era in 15 saptamani cand am observat un fel de transfuzie de la un geaman la altul. Este un soi de problema in care sangele unui geaman curge spre celalalt si invers".
"La 29 de saptamani, am realizat ca Byron se oprise complet din crestere, astfel incat am fost nevoiti sa inducem nasterea, ca sa-i mai dam o sansa de supravietuire. Cu Lincoln aveam mai multe sperante, insa era prea mic, din aceasta cauza procentul de supravietuire fiind de 30%". Cu toate acestea, cei doi frati au uimit personalul medical cu vointa lor de supravietuire. "Cand s-au nascut, amandoi aveau probleme - Byron trebuia ajutat sa respire, insa cu timpul a progresat si chiar a luat in greutate, iar Lincoln avea si el mai multe probleme, ceea ce ne-a determinat sa-l operam, desi avea cam 500 de grame. Din fericire, el a inceput sa ia in greutate foarte rapid si se straduieste sa-l prinda din urma pe fratele sau". (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.