Astazi, la sediul Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta, va avea loc incepand cu ora 13.00, lansarea volumului "Divanul" al lui Dimitrie Cantemir, in editia araba din 1705 a lui Athanasie Dabbas, Patriarh al Antiohiei, introducerea si comentarii
Astazi, la sediul Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta, va avea loc incepand cu ora 13.00, lansarea volumului "Divanul" al lui Dimitrie Cantemir, in editia araba din 1705 a lui Athanasie Dabbas, Patriarh al Antiohiei, introducerea si comentariile apartinandu-i lui Virgil Candea. Lucrarea reprezinta un eveniment publicistic de mare amploare, tinand cont ca este intaia editie a traducerii arabe a primei carti tiparite de Dimitrie Cantemir, la Iasi, in 1698, si ca este, de asemenea, prima editie critica a unui manuscris arab medieval realizata de un arabist roman. Noua aparitie editoriala, cu o traducere engleza cu indici si note de Ioana Feodorov, este prima traducere a divanului lui Cantemir intr-o limba de circulatie intarnationala si prima editie bilingva araba-engleza tiparita de Editura Academiei Romane. Lansarea va fi urmata de o dezbatere cu tema "Statutul studiilor cantemiriene astazi", la care sunt invitati acad. Dan Berindei, vice-presedinte al Academiei Romane, prof. dr. Dan Haulica, membru corespondent al Academiei Romane, prof. dr. Dan Horia Mazilu, membru corespondent al Academiei Romane, director General al Bibliotecii Academiei Romane si prof. dr. Dan Slusanschi Universitatea Bucuresti. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.