Un amplu, incantator poem epic pentru copiii destepti si pentru adultii sofisticati publica in cel mai recent numar (14) al lunarului cultural "aLtitudini" Serban Foarta: "Ispravile lui Degetel si ale altora ca el". Desfasurat pe sapte pagini de revi
Un amplu, incantator poem epic pentru copiii destepti si pentru adultii sofisticati publica in cel mai recent numar (14) al lunarului cultural "aLtitudini" Serban Foarta: "Ispravile lui Degetel si ale altora ca el". Desfasurat pe sapte pagini de revista, textul, o noua proba de virtuozitate a unuia dintre cei mai importanti poeti romani de azi si dintotdeauna, e insotit de o spectaculoasa "naratiune foto-virtuala" realizata de Romelo Pervolovici. Evitand solutiile standard ale "ilustratiilor" la "literatura pentru copii", cunoscutul sculptor si artist multi-media propune un set ingenios, vesel, subtil de fotografii si montaje computerizate cu degete si manusi. De citit si de privit, asadar! In acelasi numar al "aLtitudinilor" apar, ca de obicei, numeroase comentarii, articole, cronici pe teme de "cultura & societate" (subtitlul revistei), de la actualitatea politica la literatura, teatru, film, arte vizuale, cultura urbana, publicitate sau mondenitatea culturala. Cateva subiecte: "Scandaluri dambovitene", "Din nou tema icoanelor in Idei in dialog", "Uniunea Europeana la 50 de ani", "Din anul editorial 2006" (cel mai bogat bilant literar al anului trecut), pictura lui Sorin Ilfoveanu, expozitii ale unor artisti romani in strainatate s.a.m.d. De mentionat ca in numarul precedent (13) al "aLtitudinilor" a aparut un emotionant grupaj in memoriam Gheorghe Craciun, cu texte de Sorin Preda, Dan Lototchi, Gheorghe Ene, Ioan Lacusta, Constantin Stan, Cristina Felea, Mihai Dragolea, Magda Carneci, Andrei Bodiu, Daniel Vighi, Adrian Guta, Ana Maria Sandu, C. Rogozanu, Virgil Ratiu, Simona Popescu, cu doua poeme inedite de Gheorghe Craciun si Gheorghe Iova, totul ilustrat cu 27 de fotografii insotite de glosele lui Ion Bogdan Lefter, directorul editorial al revistei. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.