"Cainii rosii" au fost marti seara, de voie, de nevoie, suporteri inflacarati ai lui Chelsea, fiindca in cazul in care trupa lui Mourinho sau Manchester United castiga trofeul, ei se califica direct in grupele editiei viitoare a UEFA Champions League
"Cainii rosii" au fost marti seara, de voie, de nevoie, suporteri inflacarati ai lui Chelsea, fiindca in cazul in care trupa lui Mourinho sau Manchester United castiga trofeul, ei se califica direct in grupele editiei viitoare a UEFA Champions League. Sansele de evitare a turului preliminar au scazut dupa acest meci la 50%, iar daca Milan reusea aseara sa treaca de Manchester deveneau nule. Atmosfera de pe "Anfield Road" a fost din nou senzationala, baietii lui Benitez au jucat cu aceeasi indarjire, iar pentru suspans a fost nevoie de executarea loviturilor de departajare, dupa ce scorul de la finalul celor 120 de minute a fost identic cu cel din tur, 1-0.
La finalul intalnirii, Steven Gerrard, din nou determinant pentru echipa pe care o conduce din teren, nu a ezitat sa ii raspunda lui Jose Mourinho, mai intai cu tupeu si apoi cu ironie. "Este lipsa de respect sa spuna ca Liverpool este un club mic. Ei bine, aceasta echipa modesta ajunge intr-o noua finala, dupa doar doi ani. E destul de bine, nu?", l-a intepat internationalul englez pe Mourinho, cel care viseaza de trei ani la acest trofeu si nu a ajuns sa joace nici macar finala cu Chelsea. Peter Crouch, atacantul "cormoranilor", a povestit un episod amuzant din vestiar, acolo unde, imediat dupa meci, a venit sa-i felicite unul dintre noii proprietari ai lui FC Liverpool, magnatul american George Gillett.
"A venit la noi in cabina, unde era multa dezordine, iar sampania curgea in valuri. I-am facut fleasca hainele cu sampanie si apoi am vrut sa-l bagam in baie! Cred ca a avut parte de un botez pe cinste in fotbalul englez", a detaliat Crouch. In tabara cealalta era tristete multa. Durul John Terry a iesit in lacrimi de pe teren, iar Mourinho mergea fara nici un scop anume pe gazonul de pe "Anfield".
S-a regasit pentru conferinta, unde si-a reluat stilul antipatic. "Chelsea a fost echipa mai buna in prima mansa, cand trebuia sa castige la doua sau trei goluri diferenta, Chelsea a fost mai buna si in aceasta seara, Chelsea a fost mai buna si in prelungiri", a clamat Mourinho, care a ratat astfel sansa de a castiga patru trofee in acelasi sezon.
FC LIVERPOOL - CHELSEA LONDRA 5-1 dld (1-0, 1-0)
A marcat: AGGER (22)
Au marcat la lovituri de departajare: Zenden, Xabi Alonso, Gerrard, Kuyt/ Lampard.
Au ratat: Robben, Geremi.
FC LIVERPOOL: Reina - Finnan, Carragher, Agger, Riise - Pennant (79 Xabi Alonso), Gerrard, Mascherano (118 Fowler), Zenden - Kuyt, Crouch (106 Bellamy). Antrenor: Rafa Benitez.
Cech - Ferreira, Essien, Terry, A.Cole - Obi Mikel, Makelele (118 Geremi), Lampard - J.Cole (98 Robben), Drogba, S. Kalou (107 Wright-Phillips). Antrenor: Jose Mourinho.
Cartonase galbene: Agger (62), Zenden (110) / A. Cole (28).
Arbitru: Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Spania).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.