Taxa pentru emisiile de poluanti in atmosfera provenite de la masini, platita de operatorii economici la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), va fi eliminata, deoarece, prin corelare cu taxa auto, s-ar ajunge la o dubla taxare, a declarat Attil
Taxa pentru emisiile de poluanti in atmosfera provenite de la masini, platita de operatorii economici la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), va fi eliminata, deoarece, prin corelare cu taxa auto, s-ar ajunge la o dubla taxare, a declarat Attila Korodi, ministrul mediului si Dezvoltarii Durabile.  "Noua lege privind organizarea Fondului pentru Mediu (FM) elimina taxa pentru emisiile de poluanti provenite de la surse mobile, incasate de la operatorii economici, asa-zisa taxa pe teava de esapament. Noua taxa de prima inmatriculare se coreleaza direct cu emisiile de poluanti si nu mai este normal sa se mai faca si aceasta taxare, pentru ca, din punctul nostru de vedere, s-ar ajunge la o dubla taxare", a explicat Attila Korodi.  VALORI. In prezent, operatorii economici platesc 0,02 lei/kg pentru pulberi, 0,04 lei/kg pentru oxizi de azot si oxizi de sulf, 12 lei/kg pentru plumb, 16 lei/kg pentru cadmiu si 20 lei/kg pentru emisiile de mercur si cele de poluanti organici persistenti. "Valoarea acestora este mica, pentru ca taxa in sine este una modica", a spus Mihai Toti, presedintele AFM. Proiectul de lege privind organizarea Fondului de Mediu se afla in circuitul ministerial de avizare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.