Orice societate care se sustrage controlului fiscal ori nu functioneaza la sediul social declarat in actele oficiale poate fi catalogata drept firma-fantoma. Toate actele fiscale emise de aceasta - denumita legal contribuabil inactiv - sunt prac
Orice societate care se sustrage controlului fiscal ori nu functioneaza la sediul social declarat in actele oficiale poate fi catalogata drept firma-fantoma.


Toate actele fiscale emise de aceasta - denumita legal contribuabil inactiv - sunt practic nule, adica nu produc efecte juridice din punct de vedere fiscal. Potrivit legislatiei in vigoare in acest moment, pe lista neagra a contribuabililor inactivi ajung toate societatile care indeplinesc una dintre cele trei conditii impuse. Astfel, sustragerea unei firme de la efectuarea controlului fiscal sau vamal, prin nedeclararea domiciliului fiscal sau a sediilor secundare ori declararea eronata a acestora, poate duce la capatarea statutului de contribuabil inactiv. In aceeasi situatie pot ajunge insa si firmele in cazul carora organele fiscale sau vamale au constatat ca nu functioneaza la domiciliul fiscal ori la sediile secundare declarate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.