Virgil Iantu, Toni Grecu (Divertis), Mihai Margineanu, Zina Dumitrescu si Sorin Danescu (Vita de Vie) spun ca-si amintesc cu regret defilarile de 1 mai din comunism, dar cu bucurie zilele libere, cat despre gratarele la iarba verde si petrecerile de
Virgil Iantu, Toni Grecu (Divertis), Mihai Margineanu, Zina Dumitrescu si Sorin Danescu (Vita de Vie) spun ca-si amintesc cu regret defilarile de 1 mai din comunism, dar cu bucurie zilele libere, cat despre gratarele la iarba verde si petrecerile de acum, sunt pentru bugetari, elevi si studenti.

Umoristul Toni Grecu, de la Divertis, spune ca daca se uita in urma si deruleaza imaginile cu iii"marile mase entuziaste de cetateni care defilau prin fata tribunei oficiale, intr-un iures penibil, timp in care se raportau cifre false si victorii marete pe frontul muncii”, isi aduce aminte cat de jenante erau acele moment. Grecu isi aminteste insa cu placere ca atunci cand era mic tatal lui il ducea pe umeri la defilare si ii cumpara unul sau doua baloane. “Era o mare bucurie pentru mine sa am balon. Asta este diferenta dintre 1 mai de acum 30 de ani si 1 mai de astazi, cand baloane sunt peste tot si nu le mai baga nimeni in seama”.

Margineanu, un pionier recalcitrant
Cantaret ul Mihai Margineanu a spus insa ca pe el l-a ferit Dumnezeu sa sarbatoreasca 1 mai in stil de pionier. “Eu am fost cam recalcitrant din punctul asta de vedere, si, desi am fost facut din prima pionier, inca din clasa a saptea, nu am prea marsat la evenimente de acest gen pentru ca erau foarte urate fetele de acolo. Ştii cum e sa ai pampoane in cap si cravata la gat? Nu prea esti sexoasa”, a spus Margineanu.

Zina a defilat si pe podium si la miting
Creatoarea de moda Zina Dumitrescu nu-si aminteste daca sarbatorea “1 mai muncitoresc sau nemuncitoresc”, dar l-a sarbatorit pentru ca “nu se lucra, nu se mergea la facultate sau la scoala in ziua respectiva”.

“La parada de 1 mai cred ca am participat o data sau de doua ori in viata, eram in facultate, eram cu institutul de traduceri si s-au gandit sa ne dea ceva de 1 mai, asa ca am mers la parada, dupa care ne-am suit in masini, tin minte, si ne-am dus la padure”, a povestit creatoarea de moda.

Nici Sorin Danescu, basistul trupei Vita de Vie, nu-si aduce aminte vreun 1 mai muncitoresc sarbatorit “in stil traditional”. iii"Am locuit in alta tara cat am fost mai mic, dupa aceea am scapat de demonstratiile acelea care se faceau in mod obligatoriu, iar dupa 1989, nu am sarbatorit 1 mai in niciun fel, din fericire, pentru ca nu imi plac gratarele la iarba verde si serbarile campenestiiii", spune Danescu.

Sarbatoarea, prilej de betie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.