Romanii care locuiesc in Seattle pot sa isi manifeste prin intermediul portalului romanesc local preferinta pentru infiintarea unui centru de votare pentru referendumul ce va avea loc pe 19 mai, privind demiterea din functie a presedintelui Romaniei

Romanii care locuiesc in Seattle pot sa isi manifeste prin intermediul portalului romanesc local preferinta pentru infiintarea unui centru de votare pentru referendumul ce va avea loc pe 19 mai, privind demiterea din functie a presedintelui Romaniei. Consulatul din Los Angeles sondeaza interesul pentru organizarea unei sectii de votare in zona Seattle, iar mesajul postat de portalul romanesc din aceasta parte a Americii are ca scop promovarea participarii membrilor comunitatii la referendum, unde fiecare va vota cum ii dicteaza constiinta. Mesajul nu are ca scop influentarea votului in nici un sens. Cei care sunt interesati sa voteze in Seattle sunt rugati sa isi exprime votul pentru infiintarea centrului doar o singura data intr-un sondaj ce poate fi accesat la pagina http://forum.comunitatea-romana.com/america/viewtopic.php?p=3487.

MAE va anunta pe 3 mai lista sectiilor de vot pentru romanii din strainatate
Ministerul de Externe a trimis tuturor misiunilor diplomatice ale Romaniei dispozitiile necesare pentru organizarea referendumului privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, pe 19 mai. Reprezentantii Biroul ui de presa al MAE au declarat, pentru Hotnews.ro, ca vor fi centralizate raspunsurile trimise de ambasade si consulate, urmand ca pe 3-4 mai, sa fie definitivata lista completa a sectiilor de votare ce vor fi organizate in strainatate.

Conferinta pedagogilor romani la Szarvas
Institutul minoritatilor romana, slovaca si roma organizeaza joi, 3 mai, La Scoala Superioara „Tessedik Samueliii", o serie de activitati de interes comun pentru studenti, invatatori si profesori din invatamantul primar si gimnazial din judetul Bichis. Astfel, cu incepere de la ora 10.00, in Cabinetul de cultura si civilizatie romaneasca, parter, sala 11, cu incepere de la ora 10, prof. Elena Munteanu din Baia Mare va tine o lectie model de predare a lecturii in invatamantul primar si gimnazial. Tot in aceeasi zi se va lansa si cartea „Romanii din Ungaria. I. Presa”, in prezenta autorului Cornel Munteanu. Prezinta redactorul cartii Eva Iova, directorul Editurii NOI din Giula. Ultima activitate a zilei va fi prezentarea de catre Cercul literar „Lucian Magduiii" al Facultatii Pedagogice de Invatatori si Educatori de nationalitate romana din Szarvas a unui moment liric, consacrat memoriei poetului roman din Batania, care la 27 aprilie 2007 ar fi implinit 70 de ani.

Bilete gratuite la Festivalul de Film Romanesc de la Londra
Centrul Cultural Roman din Londra da sansa castigarii a doua bilete la Festivalul de Film Romanesc de la Londra.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.