Aproape 200 de taximetristi independenti au protestat, sambata, in centrul Capitalei, deoarece ei cer modificarea unui act normativ care acorda competenta exclusiva primariilor in privinta serviciilor de transport public local. Reprezentantii asociat
Aproape 200 de taximetristi independenti au protestat, sambata, in centrul Capitalei, deoarece ei cer modificarea unui act normativ care acorda competenta exclusiva primariilor in privinta serviciilor de transport public local. Reprezentantii asociatiilor profesionale spun ca activitatea taximetristilor este acum reglementata de doua legi. Ei sustin ca prevederile unuia dintre actele normative ar urmari eliminarea taximetristilor independenti, acordarea licentelor urmand sa se faca de catre primarii pe baza de licitatie. "Primaria Capitalei acorda anual 9.500 de autorizatii pentru intreaga activitate de taximetrie, doar o treime dintre acestea fiind destinate taximetristilor independenti", a declarat, sambata, pentru NewsIn, seful Comisiei de Transport din Primaria Capitalei, Stefan Pirpiliu. El a explicat ca traximetristii independeti doresc suplimentarea cu doua, trei sute a numarului anual de autorizatii.
Potrivit lui Pirpiliu, pe lista de asteptare a serviciului de profil al Primariei Capitalei sunt inregistrate 1.200 de solicitari noi pentru autorizatii de transport, in plus fata de cele 9.500 acordate anual.
Aproximativ 30 de taximetristi au organizat in luna februarie un "Mars al Disperarii", la acel moment ei anuntandu-si intentia de a pleca, in mars cu taxiul, la Bruxelles pentru a depune un memoriu la Parlamentul European, nemultumiti ca autoritatile publice locale din Capitala incalca legislatia comunitara in domeniul transporturilor. Conform declaratiilor de la acel moment ale reprezentantilor "Marsului Disperarii", neregulile se refera la limitarea cantitativa, ingreunarea accesului pe piata, fixarea de tarife de catre autoritati, interzicerea liberei circulatii, la monopolul existent pe piata de profil si la ingradirea dreptului de a profesa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.