Toyota Romania a vandut in primul trimestru al anului 1.939 de masini, cu 87% mai mult decat in perioada corespunzatoare a anului trecut, incluzand vanzarile Lexus, iar estimarile pentru intreg anul vizeaza un volum de 8.000 de unitati, a anuntat, ie
Toyota Romania a vandut in primul trimestru al anului 1.939 de masini, cu 87% mai mult decat in perioada corespunzatoare a anului trecut, incluzand vanzarile Lexus, iar estimarile pentru intreg anul vizeaza un volum de 8.000 de unitati, a anuntat, ieri, compania.
Din numarul total de unitati vandute, 1.919 au fost marca Toyota, se arata intr-un comunicat al firmei. In perioada ianuarie-martie 2006, Toyota Romania a vandut 1.034 de masini. In acest an, cea mai mare crestere a vanzarilor s-a inregistrat in luna martie.
"In luna martie 2007, Toyota Romania a raportat un numar record de vanzari, respectiv 815 unitati Toyota si cinci masini Lexus, cu 90% mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2006", se precizeaza in comunicat. Cele mai bine vandute modele in luna martie in Romania au fost Corolla - 219 unitati, Yaris - 166 unitati si Avensis - 138 unitati. Auris, cel mai nou model lansat de Toyota in Europa si Romania, a inregistrat deja 25 de unitati vandute in luna martie.
Pentru intreg anul, importatorul auto estimeaza vanzarea a 8.000 de autovehicule, fata de 6.152 de unitati in 2006, previziunile avand la baza planurile privind lansarea de noi modele pe piata romaneasca, si extinderea retelei de dealeri precum si optimizarea serviciilor oferite.
Reprezentantii Toyota Romania au estimat pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 16%, la 130 de milioane de euro.
De asemenea, Toyota Romania isi va extinde pana la jumatatea acestui an reteaua de dealeri cu inca trei firme partenere, care vor deschide show-room-uri 3S (showroom, service, magazine de piese de schimb) la Timisoara - la 8 mai - , Cluj-Napoca si Bacau. Planul de dezvoltare a companiei prevede extinderea retelei de vanzari pana la 16 dealeri, la sfarsitul anului 2008.
Investitia medie pentru constructia si echiparea unei unitati 3S, construita dupa standardele marcii japoneze, ajunge la circa trei milioane de euro, fara contravaloarea terenului.
La nivel mondial, vanzarile Toyota Motor s-au plasat la 2,35 milioane de vehicule in primul trimestru, depasind cu 90.000 de unitati nivelul inregistrat de compania americana General Motors (GM), principalul producator auto la nivel mondial. Toyota a depasit astfel GM in clasamentul producatorilor auto mondiali.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.