Procurorii anticoruptie i-au prezentat, joi, invinuirile lui Dan Ilie Morega, fostul lider al filialei PNL Gorj, dupa ce in urma cu doua zile au inceput urmarirea penala fata de acesta in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut bani pentru alegeri
Procurorii anticoruptie i-au prezentat, joi, invinuirile lui Dan Ilie Morega, fostul lider al filialei PNL Gorj, dupa ce in urma cu doua zile au inceput urmarirea penala fata de acesta in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut bani pentru alegerile europarlamentare.
Dan Ilie Morega este invinuit de savarsirea infractiunii folosire a influentei ori autoritatii de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite, potrivit unui comunicat remis, joi, de Biroul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Fostului lider al filialei PNL Gorj i-au fost prezentate, joi, acuzatiile.
Potrivit anchetatorilor, in perioada 2005 - 2007, in calitate de presedinte al Organizatiei Judetene Gorj a PNL, Dan Ilie Morega si-ar fi folosit influenta si autoritatea pentru a obtine foloase necuvenite pentru partid, constand in sume de bani solicitate de la persoane care detineau functii de conducere la diferite institutii publice sau societati comerciale cu capital integral de stat.
O parte din foloasele necuvenite ar fi fost pretinse la sedinta din 5 martie 2007 a Biroului Politic a Organizatiei Judetene PNL Gorj, a adaugat sursa citata. Dupa intalnirea de ieri cu procurorii anticoruptie, Morega a declarat presei ca afirmatiile sale inregistrate au fost trunchiate, el cerand de fapt cotizatia prevazuta de lege de la directorii care erau membri PNL. "Mi-am prezentant nevinovatia si documentele care atesta ca, de fapt, de la nicio institutie publica, organizatia judeteana sau eu nu am luat niciun ban. In inregistrare era vorba despre bani de la institutii publice, dar ceea ce am spus a fost scos din context.
Cand am spus "directorii de la serviciile de concentrate" au disparut cuvintele "directorii de la" si au ramas doar "serviciile de concentrate", a explicat acesta.
Potrivit fostului lider PNL, cea mai mare donatie a fost de 3.000 de euro, dezmintind zvonurile privind cuantumul de 10.000 de euro care ar fi fost platiti. In 12 martie, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, informa ca procurorii anticoruptie
s-au sesizat in acest caz dupa ce cotidianul Evenimentul Zilei relatase, invocand o inregistrare a discutiilor din Biroul Politic al PNL Gorj, ca liderul filialei, Dan Ilie Morega, le-a reprosat mai multor sefi liberali de institutii publice din judet ca nu au reusit sa stranga destui bani pentru alegerile europarlamentare. Conform publicatiei, la sedinta PNL au participat sefii unor institutii precum Autoritatea de Sanatate Publica (ASP), Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP), Garda Financiara (GF), Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura (APIA), Directia Judeteana pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DJADR), Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) sau Autoritatea Rutiera Romana (ARR). Presedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a negat ca a solicitat unor sefi liberali de institutii descentralizate sume de bani drept contributie pentru alegerile europarlamentare, precizand ca el a discutat despre cotizatii si califica drept "o inscenare" aparitia unor inregistrari audio pe aceasta tema. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.