Un procuror iesean a descoperit o reteta originala de a-si castiga notorietate si de a rezolva cat mai multe dosare de coruptie, dar si de a aduce venituri substantiale in familia sa prin onorariile incasate de fiul sau care este avocat. Mai contrect
Un procuror iesean a descoperit o reteta originala de a-si castiga notorietate si de a rezolva cat mai multe dosare de coruptie, dar si de a aduce venituri substantiale in familia sa prin onorariile incasate de fiul sau care este avocat. Mai contrect, procurorul Corneliu Marian Gheorghita, din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Iasi, este acuzat de mai multi oameni de afaceri din Iasi si Vaslui ca se ocupa de fabricarea unor dosare chiar cu ajutorul fiului sau Bogdan Gheorghita, avocat in cadrul Baroului Iasi. Ultimul astfel de dosar a fost chiar un succes pentru structura centrala a DNA, doi importanti oameni de afaceri din Vaslui fiind arestati pentru ca ar fi incercat sa-i dea mita procurorului Gheroghita, prin intermediul fiului acestuia Bogdan Gheorghita. In acest dosar, reteta folosita de familia Gheorghita a fost cat se poate de simpla: tatal avea in lucru un dosar in care era implicat Marcel Florescu, om de faceri din Vaslui, iar fiul s-a oferit sa-l reprezinte ca avocat pe cel anchetat. Prin intermediul Mariei Lazar, o femeie care administreaza mai multe firme in Barlad, avocatul Bogdan Gheorghita a intrat in legatura cu cel care era acuzat in dosarele instrumentate de tatal sau si i-a dat de inteles ca totul se poate rezolva contra unei sume de bani. Maria Lazar, omul de legatura, a locuit cativa ani usa in usa cu familia Gheorghita, prietenia acestora fiind evidenta si prin faptul ca il avea ca avocat pe Bogdan Gheorghita, dar si pentru ca la fiecare mare sarbatoare religioasa ii ducea diferite plocoane procurorului DNA. In cele din urma, atat Maria Lazar cat si Marcel Florescu au ajuns in spatele gratiilor pentru ca i-ar fi oferit suma de 20 mii Euro lui avocatului Bogdan Gheorghita pentru a interveni pe langa tatal sau pentru a rezolva favorabil un alt dosar de coruptie. Arestarea s-a produs dupa cateva saptamani de la ultima discutie intre denuntator si inculpati, fara a exista nici un flagrant. Numai ca in rechizitoriu este scapat un aspect foarte important relavat in interceptarile ambientale: omul de afaceri a cerut chitanta pentru acesti bani, considerad ca reprezinta onorariu de avocat.
Prieten cu mafia funciara
Din spatele gratiilor Marcel Florescu, in prezent administratorul unei firme care detine cateva sute de hectare de livada, sustine ca totul a pornit de la prietenia procurorului cu cercurile mafiei funciare din Vaslui.
Printre cele mai cunoscute nume mentionate de Florescu se numara cel a lui Vasile Cupsan, actualmente subprefect de Vaslui, al fostului prefect Ioan Tibulca si al Mariei Balan, adjunct in cadrul finantelor publice Vaslui. Au existat mai multe cazuri in care procurorul Gheorghita a anchetat dosare iar fiul sau s-a angajat ca avocat pentru fostii acuzati ai tatalui sau. Amanunte pe www.ziuaiasi.ro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.