Biroul Permanent al Senatului, convocat in sedinta extraordinara, a decis ca pachetul legislativ privind siguranta nationala sa fie adoptat suficient de repede incat sa fie promulgat de catre presedintele interimar pana pe 19 mai, data referendumului
Biroul Permanent al Senatului, convocat in sedinta extraordinara, a decis ca pachetul legislativ privind siguranta nationala sa fie adoptat suficient de repede incat sa fie promulgat de catre presedintele interimar pana pe 19 mai, data referendumului. "Plenul Senatului va putea sa adopte in cel mai scurt timp pachetul de legi in domeniul securitatii nationale, urmand ca apoi sa fie promulgate pana in data de 19 mai. Obiectivul politic al PNL este ca legile securitatii sa intre in vigoare pana la finele lunii mai", a declarat liberalul George Scutaru.
In intelegere cu pesedistii, liberalii au fixat termenele pentru ca acest obiectiv sa fie atins. Institutiile din sistemul de securitate si-au prezentat deja punctele de vedere, iar CSAT ar putea aviza legile la viitoarea sedinta, ce ar putea avea loc saptamana viitoare. Presedintele interimar al Senatului, Doru Ioan Taracila (PSD), a anuntat ca membrii Comisiei de aparare au primit data de 9 mai ca termen pentru depunerea raportului pentru legile mentionate.
Totodata, s-a decis sa se ceara aviz si din partea altor comisii parlamentare. Este vorba de comisiile de control al SRI, respectiv SIE, Comisia juridica si aceea pentru drepturile omului.
Termenul pentru avize este de 8 mai. "Am dat termenul de 8 si 9 mai, dar nu pot sa stiu daca vor reusi sa adopte avize si rapoarte pana la acea data. Aceste termene sunt de control, iar Senatul este camera decizionala", a precizat Taracila. Oricum, marja de eroare este suficient de mare pentru ca legile sigurantei sa fie promulgate pana la intoarcerea lui Basescu la Cotroceni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.