La Accademia di Romania din Roma a avut loc pe 20 aprilie vernisajul unei expozitii de pictura si grafica apartinandu-i tanarului artist Silviu Barsan si intitulata "Mana care lasa urme". La vernisaj a fost prezent si Dan Eugen Pineta, directorul gen
La Accademia di Romania din Roma a avut loc pe 20 aprilie vernisajul unei expozitii de pictura si grafica apartinandu-i tanarului artist Silviu Barsan si intitulata "Mana care lasa urme". La vernisaj a fost prezent si Dan Eugen Pineta, directorul general al Accademiei di Romania. Despre Silviu Barsan, Marius Ghica scria "este un Plasmuitor. Unul autentic, <<nascut, iar nu facut>> si mai intotdeauna vizat de har. Ca picteaza - dimensiunea sa plasmuitoare fundamentala, inca de la debut-, ori respira adanc in zonele rarefiate ale sculpturii, ale graficii, sau vitraliului, ca nascoceste, atras de lumea obiectelor, in zaristea happening-ului ori a instalatiei ingenioase, plasmuirile sale au pecete, ceea ce este esential in lumea artei, acum si dintotdeauna. Plasmuirile sale sunt recognoscibile, au marca, urma". (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.