Bulgaria, asa cum ne-am obisnuit deja, are oferte foarte bune pentru romanii care doresc sa-si petreaca minivacanta de 1 Mai. Pentru un pachet de trei nopti, cu demipensiune, la un hotel de patru stele de la Nisipurile de Aur agentiile de turism
Bulgaria, asa cum ne-am obisnuit deja, are oferte foarte bune pentru romanii care doresc sa-si petreaca minivacanta de 1 Mai. Pentru un pachet de trei nopti, cu demipensiune, la un hotel de patru stele de la Nisipurile de Aur agentiile de turism au oferte care pornesc de la pretul de 89 de euro/persoana, iar pentru patru zile se plateste 165 de euro/persoana. Pentru cineva mai putin pretentios, la un hotel de trei stele se poate cumpara un pachet de trei nopti cu demipensiune la pretul de 59 de euro sau patru nopti pentru 75 de euro. De asemenea, pentru 134 de euro/persoana/4 nopti, all inclusive, se poate achizitiona un pachet la un hotel de trei stele. In functie de hotelul ales sunt o multime de alte facilitati cum ar fi acces la sala de fitness, la piscina interioara, locuri de joaca pentru copii, tenis de masa etc.
Stelele romanesti sunt mai scumpe
Pe litoralul nostru sunt oferte de 54 de euro/persoana, pentru cinci nopti, insa la un hotel de doua stele in care este inclus doar micul dejun. Oferta hotelului Amfiteatru precizeaza ca platesti patru nopti dar stai cinci, insa nu se asigura micul dejun pentru noaptea "cadou". Tot la un hotel de doua stele, dar in Mamaia, tariful este de 75 lei/persoana/noapte. Cine doreste un hotel de trei stele in Jupiter va trebui sa plateasca 66 de lei/noapte iar pentru doua nopti are reducere de 22 de lei/persoana. In hotelul Bavaria Blu (patru stele) din Mamaia se poate sta trei zile cu mic dejun inclus in schimbul sumei de 70 de euro/persoana (77 lei/noapte). Iar la Rex (5 stele), pentru doua nopti si mic dejun se platesc 72 de euro/persoana. Interesanta este oferta hotelului President din Mangalia care cere 150 de euro/persoana pentru patru nopti cazare in camera fara vedere la mare, pensiune completa si cina festiva de 1 Mai.
La munte, in hotel sau la pensiune
Pentru cei care iubesc muntele sunt vile care se inchiriaza in intregime la pretul de 400 de euro/noapte, fara TVA si fara masa, vila in care se pot caza 8 adulti si trei copii. Tot la munte, dar de aceasta data la Predeal, la hotelul Rozmarin (trei stele), se pot petrece 5 zile la un pret de 257 euro/camera cu mic dejun plus demipensiune (tichete in valoare totala de 88 euro), acces la fitness si sauna, sala de jocuri etc. Se poate alege si o statiune balneara, cum ar fi Baile Tusnad, unde cu 297 de lei (90 de euro)/persoana sunt asigurate trei nopti de cazare (mic dejun), masa cu bonuri valorice, un pachet wellness, acces la piscina cu apa minerala, dus subacvatic etc.
Pentru cine doreste un loc linistit, poate alege o pensiune agroturistica. O astfel de pensiune este "Valea Argintilor" (patru margarete) din zona Bran, in satul Simon. Pensiunea are 14 camere duble, sala de conferinte si de fitnes si decorata in stil rustic. Aici pentru o noapte de cazare se platesc 60 lei/ persoana (mic dejun inclus). Mancarea specifica zonei este pregatita la bucataria pensiunii care foloseste apa captata de la sapte izvoare de apa minerala plata. De aici se pot face multe excursii (Rezervatia Parcul National Piatra Craiului; pesterea Dambovicioarei, pesterea Lilieci, prapastiile Zarnestilor etc). Tot in apropiere se gasesc Castelul Bran si Cetatea Rasnov. "Daca oaspetii pensiunii nu sunt doritori de excursii, isi pot petrece timpul alegand o plimbare cu calul, sau cu ATV-ul sau pot face o vizita la o stana din zona, iar seara sa se adune in jurul unui foc de tabara. Aceasta pensiune am deschis-o de curand si reprezinta fateta noastra de tour-operator care investeste in turismul din Romania. Este un pariu pe care noi mizam foarte mult si vrem sa aratam o alta modalitate de a se face un turism modern, dar pastrand intotdeauna autenticul", ne-a declarat Cristina Irimia, director de marketing al agentiei de turism J'Info Tours.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.