In perioda imediat urmatoare va fi elaborat caietul de sarcini si va fi publicat anuntul pentru depunerea ofertelor angajante. "Investitorii vor avea la dispozitie un termen de 45-60 de zile, de la publicare anuntului, in care vor putea depune oferte
In perioda imediat urmatoare va fi elaborat caietul de sarcini si va fi publicat anuntul pentru depunerea ofertelor angajante. "Investitorii vor avea la dispozitie un termen de 45-60 de zile, de la publicare anuntului, in care vor putea depune ofertele. Dupa analizarea acestora va fi aleasa cea mai buna oferta", au declarat surse guvernamentale, care au precizat ca inceperea negocierilor este estimata pentru luna iunie sau iulie, in functie de termenul care se va acorda investitorilor.
Reamintim, printre companiile care si-au exprimat intentia de a prelua Automobile Craiova se afla General Motors, Ford si Tata Motors. Compania Daewoo Automobile Romania si-a rascumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile, pentru 60 de milioane de dolari.
Pretul oferit va avea ponderea cea mai mare in grila de evaluare pentru departajarea competitorilor, iar potentialii investitori trebuie sa aiba o cifra individuala de afaceri de minim 10 miliarde euro pe an pentru a fi acceptati si o productie de cel putin un milion de autoturisme pe an. Pretul pe actiune va reprezenta 30% din grila de punctaj, iar investitiile asumate de ofertant vor avea o pondere de 25%. Alte criterii care vor fi luate in calcul la departajarea competitorilor vor fi nivelul de integrare pe piata a uzinei din Craiova (25%) si numarul de autoturisme produse dupa privatizare (20%). Investitorul va trebui sa asigure o productie la Craiova de 100.000 autoturisme dupa primii doi ani de la privatizare si de 200.000 unitati dupa o perioada de patru ani. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.