"L-am cunoscut pe Boris Nicolaievici drept o persoana curajoasa, dar geniala si afectoasa. A fost un lider ferm si indraznet, sincer si onest in apararea pozitiilor sale (...) un lider national care si-a asumat mereu responsabilitatea a ceea ce a fac
"L-am cunoscut pe Boris Nicolaievici drept o persoana curajoasa, dar geniala si afectoasa. A fost un lider ferm si indraznet, sincer si onest in apararea pozitiilor sale (...) un lider national care si-a asumat mereu responsabilitatea a ceea ce a facut pentru poporul rus, a ceea ce a incercat sa faca si a facut pentru tara si pentru milioane de rusi", a rostit Putin. Subliniind ca Eltan a deschis o noua era pentru o Rusie libera, Putin a apreciat ca "toate obstacolele si schimbarile prin care a trecut Rusia, dificultatile si problemele populatiei l-au afectat", pe fostul sef al Kremlinului. Putin. El a exprimat sincere condoleante sotiei lui Eltan, Naina Iosifovna, si intregii familii a defunctului. Avand in vedere pregatirile pentru funeraliile fostului presedinte al Rusiei, programate sa se desfasoare azi, Vladimir Putin si-a amanat, pentru maine, discursul anual in fata Parlamentului, au anuntat surse oficiale de la Kremlin, citate de agentiile straine de presa. Boris Eltan va fi inhumat la Moscova, in cimitirul manastirii Novodevici. Majoritatea liderilor politici ai lumii, inclusiv presedintele american, George W. Bush, si noul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, si-a exprimat regretul fata de moartea lui Boris Nicolaievici Eltan. Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti va deschide, azi, la sediul misiunii din Soseaua Kiseleff nr. 6, o carte de condoleante in memoria primului presedinte al Federatiei Ruse, ales in mod democratic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.