El a declarat ca exista presiuni impotriva sa din partea adversarilor politici. "Daca nu adversarii politici, prietenii politici? Dar cred ca adversarii", a spus acesta. Dan Ioan Popescu a adaugat ca a prezentat procurorilor o serie de aspecte tehni
El a declarat ca exista presiuni impotriva sa din partea adversarilor politici. "Daca nu adversarii politici, prietenii politici? Dar cred ca adversarii", a spus acesta. Dan Ioan Popescu a adaugat ca a prezentat procurorilor o serie de aspecte tehnice pe care le cunoaste, referitoare la acest act normativ. El a apreciat ca Ordonanta era necesara intrucat Ministerul Economiei si Comertului (MEC) se ocupa de problemele strategice intre care si industria petroliera, adaugand ca societatea Rompetrol Rafinare este din domeniul strategic si era normal ca MEC sa aiba atributii in acest domeniu. El a precizat, citat de Mediafax, ca nu i s-a adus la cunostinta daca declaratiile pe care le-a dat au legatura cu cele ale lui Ioan Talpes si Paul Sarbu in legatura cu Ordonanta de Guvern. Intrebat daca este adevarata declaratia lui Paul Sarbu potrivit careia el ar fi insistat pentru emiterea acestei Ordonante, Popescu a declarat ca "Paul Sarbu a facut o greseala de a da un document - nota de fundamentare - care nu era semnat de toate persoanele implicate", act care, din punctul sau de vedere, a fost "sa nu spun falsificat, dar eronat prezentat".
Ordonanta a fost semnata de Adrian Nastase, in calitate de premier si contrasemnata de fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu si de fostul ministrul al Economiei Dan Ioan Popescu, fiind adoptata si de Parlament. Adrian Nastase, audiat si el in calitate de martor, declara ca ordonanta a fost legala. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.