Presedintele suspendat nu pare a astepta resemnat referendumul privind demiterea sa din functie. Sambata a fost la Brasov, unde a facut o noua baie de multime, fara sa rosteasca niciun discurs. Cand a fost intrebat de jurnalisti despre suspendarea de
Presedintele suspendat nu pare a astepta resemnat referendumul privind demiterea sa din functie. Sambata a fost la Brasov, unde a facut o noua baie de multime, fara sa rosteasca niciun discurs. Cand a fost intrebat de jurnalisti despre suspendarea de catre parlamentari, s-a marginit sa spuna: "Dumnezeu sa-i ierte pentru ce au facut". Imediat dupa ce si-a inceput plimbarea prin Piata Sfatului, presedintele a fost inconjurat de multime, multi purtand ecusoane "Cetatean autosuspendat, solidar cu presedintele Traian Basescu". Altii purtau tricouri inscriptionate cu "Cetateni suspendati de mafie" si "322 de hoti". Intamplator sau nu, in piata s-a aflat si presedintele PLD, Theodor Stolojan. Prezenta sa la Brasov a starnit controverse, ca si mitingul de ieri seara programat sa se desfasoare in Piata Constitutiei. Dan Nica (PSD) a acuzat PD ca incalca legea organizand mitinguri electorale inainte ca Parlamentul sa stabileasca oficial data la care va avea loc referendumul. Nica este nemultumit ca democratii nu si-au asumat deschis organizarea acestor manifestatii si a incalcat Legea referendumului. Mai mult, printre participantii la mitingul din Piata Constitutiei s-au aflat membri PD adusi cu autobuzele din tara, dar si functionari si lucratori din institutiile conduse de membri PD. Surse din PD au recunoscut implicarea partidului lor la aceste manifestatii, inclusiv prin aducerea membrilor din partid din tara. Oficial, conducerea PD a negat acest lucru, dar secretarul general al partidului, Vasile Blaga, a declarat unui post de televiziune ca PD va pune la dispozitia lui Traian Basescu logistica si munca a 90% dintre membrii de partid pentru ca presedintele sa poata reveni in functie. Ramane la latitudinea lui Basescu sa decida daca va accepta sa se asocieze deschis cu PD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.