Obiectivul lotului olimpic de haltere al Romaniei pentru Europenele de la Strasbourg, doua-trei medalii, a fost depasit, sambata, de Valeriu Calancea, care a plusat la zestrea tricolora cu doua titluri continentale si o medalie de bronz, dupa ce Mari
Obiectivul lotului olimpic de haltere al Romaniei pentru Europenele de la Strasbourg, doua-trei medalii, a fost depasit, sambata, de Valeriu Calancea, care a plusat la zestrea tricolora cu doua titluri continentale si o medalie de bronz, dupa ce Marioara Munteanu castigase in primele zile doua medalii de aur si una de argint. Accidentat o lunga perioada de timp, "Uriasul din Chisinau" a revenit in forta in concursul categoriei 85 kg si a obtinut laurii europeni la aruncat si la total, pentru ca la smuls sa bifeze un bronz. Dupa ce a prins podiumul la smuls, cu 165 kg, fiind mai usor decat francezul David Matam, elevul legendarului Nicu Vlad a continuat cu o evolutie de senzatie la aruncat si a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, cu 208 kg. Avantajat de cantar, Calancea si-a asigurat astfel laurii si la total, unde a fost egal cu Vadzim Straltov (Belarus) si Izzet Ince (Turcia), cu 373 kg. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.