Zilele acestea se implinesc 127 de ani de cand Ion Campineanu si Eugen Carada au infiintat Banca Nationala Romana, care astazi inca, desi nu este privatizata, joaca un rol esential in economia noastra de piata si este una dintre singurele institutii
Zilele acestea se implinesc 127 de ani de cand Ion Campineanu si Eugen Carada au infiintat Banca Nationala Romana, care astazi inca, desi nu este privatizata, joaca un rol esential in economia noastra de piata si este una dintre singurele institutii stabile si necorupte. Ea face politica monetara a tarii si supravegheaza si indruma activitatea bancara. Aceste banci (organe si simbol al economiei capitaliste) au inflorit la noi dupa 1989, ceea ce este un indicativ pozitiv, iar prin dobanzile si comisioanele lor mari au ajuns cele mai rentabile din UE, ceea ce este paradoxal, dat fiind nivelul saraciei de la noi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.