Anul acesta, la Festivalul de Film de la Cannes va fi prezent si marele regizor roman Liviu Ciulei, cu pelicula „Padurea spanzuratilor“. Filmul, pentru care Liviu Ciulei a primit, in 1965, premiul pentru regie la acelasi festival, va fi
Anul acesta, la Festivalul de Film de la Cannes va fi prezent si marele regizor roman Liviu Ciulei, cu pelicula „Padurea spanzuratilor“. Filmul, pentru care Liviu Ciulei a primit, in 1965, premiul pentru regie la acelasi festival, va fi prezentat in sectiunea „Cannes Classic“. Cel care a propus ca filmul lui Ciulei sa fie parte a acestei sectiuni a fost producatorul Dan Burlac, initiatorul Asociatiei Artroumain de la Paris. Invitatul de onoare al editiei din acest an a festivalului este regizorul Martin Scorsese, care va lansa proiectul World Cinema Foundation pentru conservarea capodoperelor cinematografiei mondiale. „Am propus sa includem si Romania in proiectul lui Martin Scorsese, pentru a fi refacute „filmele de aur“ ale cinematografiei romanesti“, a explicat Dan Burlac.

Anul acesta, la Festivalul de la Cannes, in sectiunea Cannes Classics, va fi prezentat si filmul “Padurea spanzuratilor”, pentru care Liviu Ciulei a primit, in 1965, premiul pentru regie la acelasi festival.

Anuntul oficial va fi facut peste doua zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.