Pentru suspendare este nevoie de majoritatea voturilor senatorilor si deputatilor, adica 235 voturi. Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca, la cinci minute dupa ce Parlamentul ar decide suspendarea sa, va demisiona din functie, pentru a l
Pentru suspendare este nevoie de majoritatea voturilor senatorilor si deputatilor, adica 235 voturi. Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca, la cinci minute dupa ce Parlamentul ar decide suspendarea sa, va demisiona din functie, pentru a lasa electoratul sa judece cine este mai potrivit: presedintele Romaniei sau "cine stie, Parlamentul". Potrivit Constitutiei, in cazul demisiei presedintelui in functie, in termen de trei luni sunt organizate alegeri pentru un nou presedinte. Si in cazul suspendarii din functie a presedintelui, urmata la o luna de referendumul pentru demitere si in cazul demisiei sefului statului, urmata de alegeri prezidentiale anticipate, interimatul functiei este asigurat de presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor, in aceasta ordine.
Isi strica programul de tenis
Presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu a anuntat ieri ca va veni cu o noua echipa la Cotroceni in cazul in care presedintele Traian Basescu isi va da demisia dupa ce va fi suspendat din functie si el va prelua postul de presedinte pentru trei luni pana la alegerile prezidentiale anticipate. "Este vorba de o perioada mai lunga de trei-patru luni de zile si atunci va trebui schimbata garnitura la Cotroceni", a spus Vacaroiu, citat de Mediafax, adaugand ca acest lucru este necesar deoarece sunt multe lucruri de facut, avand in vedere ca in luna septembrie trebuie organizat un summit NATO la Bucuresti. Nicolae Vacaroiu a precizat ca, in cazul in care Traian Basescu va fi suspendat pentru o perioada de 30 de zile, nu se va pune problema de a se muta la Cotroceni si va gestiona problemele prezidentiale din biroul sau de la Senat.
"Pentru mine este o situatie extrem de grea. Nu mi-am dorit sa fiu in situatia sa tin temporar locul presedintelui. Presedintele este ales. Nu ma incalzeste cu absolut nimic", a precizat Nicolae Vacaroiu. El a aratat ca si-ar fi dorit sa-si duca pana la capat mandatul de presedinte al Senatului. Intrebat daca exista posibilitatea de a renunta la interimatul pentru Presedintie in favoarea presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, Vacaroiu a raspuns ca "exista orice posibilitate". "Conform Constitutiei, eu voi fi presedinte interimar, Bogdan Olteanu ar putea veni in aceasta functie daca eu am o problema. Eu sunt sanatos, dar am o problema foarte importanta ca joia si miercurea am tenis si nu stiu daca mai am timp", a glumit Vacaroiu. (R.I.P./A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.