Directorul acestei institutii, Ionel Manafu, a declarat, ieri, ca PUZ-ul reglementeaza dotarile de pe plaje, stabilind amplasarea beach-barurilor, sezlongurilor si umbrelelor, precum si infiintarea grupurilor sanitare si a cabinelor de dus, informeaz
Directorul acestei institutii, Ionel Manafu, a declarat, ieri, ca PUZ-ul reglementeaza dotarile de pe plaje, stabilind amplasarea beach-barurilor, sezlongurilor si umbrelelor, precum si infiintarea grupurilor sanitare si a cabinelor de dus, informeaza Mediafax. Municipalitatea a respins recent, in ultima sedinta de Consiliu Local, aprobarea PUZ-ului deoarece nu avea avizul Consiliului Judetean Constanta, iar documentul nu continea delimitarea domeniului public de cel privat. "Plaja si faleza fac parte prin lege din domeniul public, deci nu avem ce delimita. Doar Justitia va rezolva aceasta chestiune, pentru ca am actionat in instanta Consiliul Judetean pentru eliberarea avizului", a afirmat Ionel Manafu. Neaprobarea PUZ-ului pune DADL in imposibilitatea de a-si respecta obligatiile contractuale fata de operatorii de plaje, iar acestia la randul lor pot refuza indeplinirea indatoririlor ce le revin. "Vaduvim turismul de servicii, din cauza razboiului politic de la varf. Singura solutie ar fi o noua hotarare de guvern care sa acorde operatorilor de plaje derogare si in acest an, ca in 2006, pentru a amenaja sectoarele de plaja inchiriate fara autorizatie de constructie de la primarie", a mentionat directorul DADL.
Intre autoritatile de mediu, conduse pana de curand de PD, de care tine DADL, si autoritatile constantene, dominate de reprezentantii PSD, sunt diferende mari de mai multa vreme. Autoritatile de mediu nu au vrut sa autorizeze un port pentru ambarcatiuni de agrement in Mamaia si o sosea pe malul marii, investitii propuse de primarul Mazare, iar Consiliul Judetean, condus de pesedistul Nicusor Constantinescu, nu adopta documentele necesare organizarii plajelor, proiect al autoritatilor de mediu. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.