De asemenea, consiliul CSSPP a avizat Banca Comerciala Romana (BCR) si KPMG Audit SRL ca depozitar, respectiv auditor financiar pentru fonduri de pensii facultative. La inceputul lunii aprilie, CSSPP a autorizat ING Asigurari de Viata pentru activita
De asemenea, consiliul CSSPP a avizat Banca Comerciala Romana (BCR) si KPMG Audit SRL ca depozitar, respectiv auditor financiar pentru fonduri de pensii facultative. La inceputul lunii aprilie, CSSPP a autorizat ING Asigurari de Viata pentru activitatea de administrator de fonduri de pensii facultative (pilonul III). Totodata, consiliul CSSPP a aprobat si cererea companiei de autorizare a unui prospect al schemei de pensii facultative al ING. Administratorii sunt societati care administreaza fonduri de pensii facultative pe baza unor contracte de administrare incheiate cu participantii la acele fonduri. Autorizati de CSSPP, administratorii colecteaza contributiile de la participanti si investesc activele nete ale fondurilor, in interesul participantilor si al beneficiarilor, potrivit principiilor prudentiale si regulilor de investire, in instrumente tranzactionate pe o piata reglementata, pentru a asigura securitatea, calitatea, lichiditatea si profitabilitatea acestor investitii. Un administrator poate face publicitate prospectului schemei de pensii facultative numai dupa autorizarea acestuia de catre CSSPP, in caz contrar, acesta urmand a fi sanctionat cu retragerea autorizatiei de administrare. Potrivit Legii 204/2006 privind pensiile facultative, autorizarea primului prospect al unei scheme de pensii facultative se emite odata cu autorizarea de administrare a fondului de pensii. In luna martie, CSSPP a aprobat cererea Allianz-Tiriac Asigurari pentru autorizare de constituire a primei societati care va activa pe piata pensiilor facultative din Romania. Denumirea companiei va fi Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative. Actionarul majoritar al firmei este Allianz-Tiriac Asigurari, cel mai important jucator pe piata locala de profil. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.