Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de numire a deputatului PD Augustin Zegrean (foto) in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 13 iulie 2007. Mandatele a trei actuali judecatori
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de numire a deputatului PD Augustin Zegrean (foto) in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 13 iulie 2007. Mandatele a trei actuali judecatori ai Curtii, Gabor Kozsokar, Serban Stanoiu si Toader Tudorel inceteaza in iulie si, conform Legii 47/1992 privind functionarea Curtii Constitutionale, in locul acestora Presedintia, Senatul si Camera Deputatilor trebuie sa desemneze, pana in iunie, alti magistrati. In cazul suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, judecatorul desemnat de Presedintie urma sa fie propus de presedintele interimar. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.