Pentru aeroporturi, se prevede rezerva proprie de apa pentru cel putin 24 de ore, in functie de necesitati. La bordul aeronavei in functie de ruta, se asigura o cantitate de 0,9-4,55 * apa/persoana/12 ore de zbor. La bordul aeronavei nimic nu se spala pentru a se reutiliza. Prezenta unui pasager cu boala infectioasa la bord impune efectuarea dezinfectiei aeronavei la prima escala. In transporturile feroviare, Normele prevad ca, in fiecare statie mare se asigura unitati de alimentatie publica, precum si unitati de asistenta medicala. Garile vor fi prevazute cu sisteme de ventilatie, iluminat si incalzire. Vagoanele pentru calatori trebuie sa aiba o latime a coridorului de minim 0,7m si ferestre din sticla securizata, fono si termoizolanta (geamuri duble), avand mecanisme sigure si usor de manuit; spatiu pentru spalat langa WC, cu planseu impermeabil, oglinda, cuier, lavoar iluminat artificial, priza electrica, vas pentru sapun lichid, cu dispozitiv de dozare, cutie pentru prosoape de hartie utilizate. Dotarea minima a WC-ului din tren va cuprinde sapun lichid - 0,4 l/sapuniera; hartie igienica - 1/2 rulou/1cabina WC; servetele - 1/4 pachet /cutie pentru prosoape; tablete dezodorizante - 15g/1 cabina WC; materiale dezinfectante; pungute din polietilena, pentru colectarea tampoanelor igienice folosite. Transportul subteran va respecta normele de igiena generala ale transportului pe calea ferata dar si conditii specifice: sistem de ventilatie; iluminat; sistem de acces pe scari simple si rulante sau ascensoare etc. In transportul naval, portul va dispune de o retea de distributie a apei de baut, racordata la reteaua localitatii sau la surse proprii, cu respectarea prevederilor legale privind calitatea apei potabile si controlul de laborator al potabilitatii. Pe platforma portuara, in cladirile si instalatiile portuare este obligatorie combaterea rozatoarelor si insectelor. Dezinsectia trebuie facuta la cel mult trei luni, iar deratizarea la maxim sase luni. Navele vor fi prevazute cu sisteme de inmagazinare a apei potabile si cu retea de distributie, asigurandu-se o cantitate medie de 32-120 l/pers./zi. (C.P.)
Despre autor:
Sursa: Ziua
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
INTERVIU EXCLUSIV: Cravata Galbenă, filmul prin care Serge Celebidachi aduce...
Sursa: kudika.ro