"Initiativa noastra legislativa vine sa astupe cumva un mare gol facut in urma cu doi ani de zile, cand printr-o ordonanta, la initiativa unui presedinte de club din Romania, la vremea respectiva vicepremier, s-a produs o bresa care aparent ofera spo
"Initiativa noastra legislativa vine sa astupe cumva un mare gol facut in urma cu doi ani de zile, cand printr-o ordonanta, la initiativa unui presedinte de club din Romania, la vremea respectiva vicepremier, s-a produs o bresa care aparent ofera sportivilor din Romania sansa unor venituri suplimentare, dar care le aduce prejudicii foarte mari in ceea ce priveste excluderea lor din sistemul de securitate sociala. Astfel, s-a deschis larg poarta abuzurilor, deoarece contractele individuale de munca ale sportivilor se transforma in contracte de prestari servicii", a spus, in cadrul unei conferinte de presa, Dumitru Costin (foto). Acesta sustine ca astfel au de suferit aproximativ 120.000 de sportivi. "Acest mecanism introdus prin lege acum doi ani de zile a dat posibilitatea cluburilor, ca in locul unor contracte individuale de munca ce ofereau protectie sportivilor, aproape tot ceea ce inseamna sportivi din Romania e exclus. E vorba de 120.000 de sportivi legitimati in 60 de competitii sportive. Chiar am fost surprins de usurinta cu care fostul ministru al Muncii a acceptat ca 120.000 de indivizi sa fie exclusi din sistemul de securitate sociala. Ei au fost exclusi datorita abilitatii lui Copos. Trebuia sa se gandeasca si la consecinte, adica ce se intampla cu oamenii astia. El a urmat o chestie simpla: contractele individuale de munca sunt purtatoare de contributii sociale, deci inca o problema pentru angajator. Pentru angajator a fost o usurare", a completat Costin, care a prezentat si o initiativa legislativa pentru protectia sportivilor aflati la sfarsit de cariera. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.