Internet la priza
Un proiect pilot de "telefonie si Internet prin priza", Power Line Communications (PLC), unic in sud-estul Europei, a fost implementat, ieri, in localitatea mureseana Band, investitia ridicandu-se la 70.000 de lei, tran
Internet la priza
Un proiect pilot de "telefonie si Internet prin priza", Power Line Communications (PLC), unic in sud-estul Europei, a fost implementat, ieri, in localitatea mureseana Band, investitia ridicandu-se la 70.000 de lei, transmite Mediafax. Ministrul Comunicatiilor, Nagy Zsolt, care s-a aflat la Band, a spus ca proiectul a demarat anul trecut, prin lansarea licitatiei publice de selectie a furnizorului. "Prin sistemul PLC sunt furnizate servicii de comunicatii electronice, avand ca suport de transmisie a semnalului util retelele de tensiune electrica joasa si medie tensiune", a declarat Nagy Zsolt, intr-o conferinta de presa. Ministrul a precizat ca localitatea Band a fost aleasa pentru acest proiect-pilot intrucat acolo exista o comunitate defavorizata din punct de vedere al telecomunicatiilor. Proiectul are o durata experimentala de sase luni, iar, in urma unui studiu, ministerul va elabora o strategie de introducere la nivel national a acestei tehnologii. Valoarea totala a investitiei a acoperit echipamentele (10 calculatoare, 50 de modemuri si repartitoarele de pe stalpii de electricitate), iar pentru primele sase luni in care se desfasoara proiectul-pilot, tehnologia a fost introdusa la autoritati - primarie, scoala - si la cateva zeci de gospodarii din centrul de comuna, selectate de primarie. Costurile la care este furnizat acum Internetul in Band se ridica la circa 175.000 de lei vechi plus TVA - abonamentul telefonic si circa 200.000 de lei vechi, cel de Internet. (G.M.)
Nexia in Romania
Compania de consultanta Nexia International s-a lansat si in Romania, cu prilejul intrunirii europene a retelei, care s-a desfasurat ieri la Bucuresti. Totodata, a fost prezentata si cea de-a opta editie a anuarului "International Handbook of Corporate & Personal Taxes", care include pentru prima data si informatii specifice referitoare la Romania. Nexia Romania ofera servicii integrate juridice si de afaceri in domeniile audit, contabilitate, fiscalitate si consultanta. Potrivit unui comunicat de presa, Nexia Romania este reprezentata de Consulting R Group si firma de avocatura Cunescu, Balaciu & Asociatii. Infiintata in 1971, Nexia International este cotata intre primele 10 mari retele internationale in domeniul audit, asistenta si consultanta de afaceri, se arata intr-un comunicat de presa. Potrivit sursei citate, cifra de afaceri a companiei depaseste 1,6 miliarde de dolari. (A.G.C.)
Carduri BCR mai "ieftine"
Banca Comerciala Romana (BCR) a redus, incepand de ieri, cu un punct procentual dobanda aplicata la cardurile de credit si cardurile co-branded, se arata intr-un comunicat al bancii. Astfel, noua dobanda pentru cardul de credit BCR MasterCard va fi de 22% pe an. De asemenea, BCR a coborat la 21% pe an dobanzile la toate cardurile de credit co-brand emise de banca impreuna cu partenerii sai. Aceasta dobanda este valabila in cazul cardurilor BCR MasterCard Altex, BCR VISA Depozitul de Calculatoare si BCR VISA Ultra PRO Computers. Banca a anuntat si reducerea dobanzii in cazul descoperitului de cont acordat prin intermediul cardurilor de debit emise de banca, la 20% pe an. Pana in prezent, BCR a emis 1,87 milioane de carduri active si detine o retea de 1000 de bancomate si aproape 6000 de puncte electronice de plata (POS). Oferta bancii cuprinde un numar de 16 tipuri de carduri, de debit si de credit. (A.M.V.)
Brokeri faliti
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat joi sa retraga autorizatiile de functionare unui numar de 14 brokeri de asigurare, pentru ca nu si-au majorat capitalul social pana la minimul legal de 25.000 de lei noi, se arata intr-un comunicat al CSA. Societatile care au ramas fara autorizatie sunt Forum Asigurari SRL, Domico Asig SRL, GFA International Insurance Broker SRL, Quantum Risk Control SRL, National Brokers Company - NBC SRL, Insurance Brittania Consulting SRL, Grand Broker de Asigurari SRL, toate cu sediul in Bucuresti, D&G Broker Asigurari SRL, din Cluj - Napoca, Roasig Broker SA, din Galati, Efocon SRL, cu sediul in judetul Bihor, Universal Broker Asigurari SRL, din Focsani, Lider Asig SRL, din Cluj - Napoca, Oltinvest Asigurari, din judetul Dolj si Cluj Insurance Brokers SRL, din Cluj - Napoca. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.