Gigantul Internetului ofera proprietarilor de site-uri ocazia sa faca bani din publicitate online in limba romana.

Google Inc. anunta lansarea produselor Google AdSense pentru Cautare si AdSense pentru Continut, dedicate website-urilor si portalurilor din Romania, informeaza un comunicat al companiei.

AdSense pentru Cautare este un program gratuit care permite website-urilor din Romania sa puna la dispozitia vizitatorilor care realizeaza cautari din paginile acestora rezultatele oferite de motorul de cautare Google. Cu alte cuvinte, in momentul in care cineva cauta in motorul de cautare din site-ul respectiv, va primi aceleasi rezultate pe care le-ar primi daca ar cauta pe Google, dar acestea vor fi afisate pe acel site, fara sa fie parasit. De asemenea, programul afiseaza, tot in acele pagini de cautare, reclame relevante sub forma de text, selectate automat in functie de termenii de cautare, care aduc celui care detine site-ul bani la fiecare click dat de vizitatori pe aceste reclame.

AdSense pentru Continut ofera proprietarilor de website-uri posibilitatea de a afisa pe propriile pagini de web reclame Google relevante si neagresive, selectate automat in functie de continutul acestor pagini si, totodata, oportunitatea de a cistiga bani in acest mod.

Programul pune de asemenea in legatura proprietarii de website-uri cu clientii Google AdWords, permitind afisarea de reclame relevante sub forma de text pe paginile cu rezultatele cautarilor.

Bani la fiecare click

AdSense pentru Continut permite atit reclame de tip text, cit si reclame de tip imagine sau video, intr-o varietate de dimensiuni care pot fi adaptate formatului diferitelor pagini web.

AdWords este un alt program Google, in care se inscriu cei care doresc sa-si faca publicitate, practic acestia fiind cei care platesc pentru click-urile pe reclamele puse pe site-urile celor care folosesc AdSense.

„Fara reclame agresive"

„Impactul implementarii acestui serviciu pe www.softpedia.com a crescut cu timpul. AdSense genereaza pentru noi venituri importante, astfel incit a devenit un partener strategic. Trendul crescator in marimea veniturilor facilitate de parteneriatul nostru cu AdSense ne-a convins sa includem acest serviciu si pe viitoarele noastre proiecte web", a precizat Delia Dragusin, Communication Manager la SoftNews NET SRL, firma care are in proprietate website-ul www.softpedia.com.

„Google AdSense imbunatateste experienta generala a utilizatorului de Internet prin afisarea pe website-uri a unor reclame relevante si neagresive, in locul unora deranjante, fara legatura cu continutul paginii, cum sint pop-up-urile sau animatiile. Romania are o comunitate puternica de proprietari de website-uri si sintem foarte incintati sa lansam pe aceasta piata AdSense pentru Continut, pentru a oferi o metoda de monitorizare eficienta si usor de folosit", spune Yonca Brunini, director de marketing pentru pietele emergente, Google EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).