Premierul Calin Popescu Tariceanu, aflat la Zagreb la o intalnire cu omologul sau croat, Ivo Sanader, pentru o discutie economica, s-a aratat impresionat de calitatea tramvaielor din oras si a invitat grupul croat Koncar sa participe la proiectul mun
Premierul Calin Popescu Tariceanu, aflat la Zagreb la o intalnire cu omologul sau croat, Ivo Sanader, pentru o discutie economica, s-a aratat impresionat de calitatea tramvaielor din oras si a invitat grupul croat Koncar sa participe la proiectul municipalitatii de modernizare a tramvaielor din Bucuresti. Koncar nu este strain de situatia tramvaielor bucurestene, deoarece, anterior intalnirii dintre cei doi premieri, grupul croat a cumparat caietul de sarcini la licitatia organizata in Bucuresti pentru achizitia a 100 de tramvaie noi, dar nu a depus oferta, potrivit declaratiei sefului de Relatii Publice RATB, Mihai Vladarau. In conferinta de presa care a urmat intalnirii, Tariceanu s-a aratat interesat de serviciile grupului, dupa ce a observat tramvaiele pe traseul spre sediul Guvernului croat, si i-a amintit premierului croat ca municipalitatea desfasoara un program de modernizare a tramvaielor din Bucuresti, informeaza NewsIn. La ora actuala, in Bucuresti exista aproximativ 350 de tramvaie de tip V3A si TATRA aflate zilnic in exploatare. Tramvaiele de tip V3A au fost fabricate la RATB, in perioada 1975-1985, iar cele TATRA au fost importate din Cehoslovacia in anii 1974-1975, a mai spus Vladarau. Koncar, format din 25 de firme, este producator de echipamente electrice, incluzand locomotive si tramvaie, cu un volum anual de vanzari de circa 250 mil. euro, aproape jumatate din productie fiind exportata in state precum Germania, Franta, Cehia, Austria, Suedia, Marea Britanie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.