Mai multi investitori straini doresc sa construiasca centrale termice in marginea marilor orase, a declarat democratul Mircea Toader, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Acesta a spus ca, in cazul in care nu se va reusi
Mai multi investitori straini doresc sa construiasca centrale termice in marginea marilor orase, a declarat democratul Mircea Toader, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Acesta a spus ca, in cazul in care nu se va reusi rapid trecerea electrocentralelor din Galati, Constanta si Bucuresti in subordinea Consiliilor Locale, furnizorii de agent termic s-a putea trezi cu o concurenta privata puternica. "Pot sa va spun ca unul dintre motivele pentru care ma duc la Bucuresti (ca director al RADET, n.r.) este acela ca, daca in trei luni nu voi reusi sa trec Electrocentrale la Consiliul Local, sunt destule oferte ce vizeaza construirea unor centrale langa oras. Aceste centrale private vor intra in competitie cu vechile structuri si cred ca acestea din urma vor fi ingropate", a spus Toader. Cei dispusi sa investeasca sunt din Statele Unite, Danemarca, dar si din Rusia, a precizat Mircea Toader. Orasele mari sunt primele vizate, Toader nominalizand printre localitatile luate in discutie Brasovul, Bacaul, Iasiul, Craiova sau Bucurestiul. "Exista destul de multi investitori care abia asteapta sa vina, sa faca o centrala de furnizare a agentului termic undeva, la marginea orasului. Energia termica va ajunge la un pret mai mic, iar centrala veche va ajunge muzeu. Stiu despre aceste intentii ale investitorilor pentru ca in programul <>, pe care l-am coordonat, am avut discutii directe cu investitori puternici care sunt dispusi sa investeasca, sigur, daca li se asigura conditii", a mai spus Mircea Toader.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.