China s-a angajat sa creasca in mod gradual flexibilitatea cursului de schimb al monedei nationale, in cadrul unei serii mai ample de masuri propuse de principalele cinci economii ale lumii, in vederea diminunarii dezechilibrelor economiei mondiale.<
China s-a angajat sa creasca in mod gradual flexibilitatea cursului de schimb al monedei nationale, in cadrul unei serii mai ample de masuri propuse de principalele cinci economii ale lumii, in vederea diminunarii dezechilibrelor economiei mondiale.
O lista a masurilor propuse a fost transmisa de SUA, Japonia, Arabia Saudita, China si statele zonei euro, dupa intrunirea comitetului de stabilire a politicilor Fondului Monetar International, si reprezinta rezultatul unor discutii de peste un an, organizate de institutia internationala. Pe de alta parte, politicile reprezinta o revizuire a planurilor existente, referitoare la reducerea deficitului comercial al SUA, introducerea unor masuri de accelerare a cresterii economice in zona euro si in Japonia, imbunatatirea investitiilor din statele mari exportatoare de petrol, precum Arabia Saudita, si reducerea dependentei Chinei fata de exporturi. "Implementarea acestor politici de catre fiecare participant ar constitui un pas important in vederea obtinerii unei dezvoltari economice sustenabile si a rezolvarii dezechilibrelor", se arata intr-un comunicat comun al celor cinci parti. Comunicatul indica un angajament comun pentru diminuarea dezechilibrelor importante din domeniul comercial si al fluxurilor de investitii, considerate principala problema la nivelul economiei globale, a afirmat directorul FMI, Rodrigo Rato. Discutiile dintre cele cinci parti au fost conduse de directorul adjunct al FMI, John Lipsky, si de alti reprezentanti ai institutiei.
Printre oficialii participanti s-au numarat subsecretarul Trezoreriei SUA, Tim Adams, si vice-guvernatorul bancii centrale a Chinei, Hu Xiaolian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.