Fujitsu va produce un hard-disk in care va incorpora senzori antisoc pentru a proteja impotriva pierderilor de date ce pot aparea cand utilizatorii scapa laptopurile pe jos, a anuntat recent Fujitsu Europe.
Cel mai mare risc de pierdere a date
Fujitsu va produce un hard-disk in care va incorpora senzori antisoc pentru a proteja impotriva pierderilor de date ce pot aparea cand utilizatorii scapa laptopurile pe jos, a anuntat recent Fujitsu Europe.
Cel mai mare risc de pierdere a datelor atunci cand un utilizator scapa un laptop pe jos apare din cauza faptului ca acul de scriere si de citire al drive-ului se poate izbi de suprafata delicata a mediului intern de stocare si o poate zgaria iremediabil, facand imposibila recuperarea informatiilor.
Senzorul realizat de Fujitsu detecteaza daca laptopul se afla in cadere libera si indeparteaza automat capul de scriere si de citire al drive-ului de discul propriu-zis, evitand astfel deteriorarea discului si pierderea datelor. Capul de scriere revine in pozitia normala de indata ce pericolul impactului a trecut. Datele raman in memoria-tampon a hard-diskului, iar discul magnetic nu se opreste din rotatiile normale, ceea ce permite reluarea lucrului in conditii optime.
Alti producatori de laptopuri ofera, de asemenea, mecanisme de protectie antisoc, care sunt incluse in carcasa laptopului. Tehnologia dezvoltata de Fujitsu are avantajul de a nu necesita spatiu aditional in carcasa laptopului, ceea ce va permite producatorilor de calculatoare sa aplice noua tehnologie fara modificari in procesul de productie.
Intr-o prima faza, Fujitsu va oferi aceasta tehnologie ca o optiune suplimentara pentru cei care achizitioneaza laptopuri echipate cu hard-disk-urile de 40 GB si pana la100 GB din seria MHW2xxxBH. Mecanismul va fi ulterior inclus ca optiune standard pentru toate modelele de hard-disk produse de Fujitsu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.