Compania nord-irlandeza Mivan va construi in parteneriat cu dezvoltatorul irlandez Moritz Group o retea de 10 centre comerciale de tip mall in principalele orase din Romania, investitia totala alocata fiind de 500 milioane euro, iar finalizarea proie
Compania nord-irlandeza Mivan va construi in parteneriat cu dezvoltatorul irlandez Moritz Group o retea de 10 centre comerciale de tip mall in principalele orase din Romania, investitia totala alocata fiind de 500 milioane euro, iar finalizarea proiectului a fost programata pentru sfarsitul anului 2010.
"Am achizitionat deja locatii-cheie in marile orase din Romania, intentia noastra fiind de a revolutiona experienta de shopping a romanilor. Desi este cel mai nou membru al UE, economia tarii se dezvolta rapid, ridicandu-se la standardele internationale din domeniu", a afirmat John Houghton, Property Director in cadrul companiei Mivan.
Primele sapte mall-uri vor fi construite in Arad, Oradea, Brasov, Targu-Mures, Ploiesti, Bacau si Sibiu. Centrele comerciale, dezvoltate sub marca Tiago Mall, vor avea suprafete inchiriabile intre 25.000 mp si 30.000 mp si vor cuprinde, pe langa galeriile comerciale, sali de cinema, restaurante, food court si spatii de parcare. Colliers International a fost desemnat agentul principal pentru programul de inchiriere a spatiilor comerciale.
Reprezentantul Mivan a mentionat ca decizia de a dezvolta un lant comercial pe piata romaneasca de retail a fost bazata pe nivelul cererii consumatorilor pentru spatiile comerciale moderne si de interesul crescut al retailerilor internationali pentru Romania.
"Piata romaneasca de retail nu beneficiaza inca de o infrastructura dezvoltata, in schimb cererea consumatorilor pentru spatii comerciale de nivel european este foarte mare. Toate acestea, combinate cu interesul in crestere al retailerilor internationali pentru noi oportunitati in Romania, ne-a convins ca un lant de 10 mall-uri va fi un succes", a adaugat Houghton.
Potrivit reprezentantului Mivan, Romania este o alternativa atractiva pentru retaileri datorita concurentei puternice si cresterii costurilor existente pe pietele europene. Dezvoltarea economiei tarii a determinat cresterea veniturilor populatiei, in special in marile orase, iar aderarea la Uniunea Europeana, precum si modificarea stilului de a face cumparaturi datorat faptului ca foarte multi romani calatoresc in strainatate, au condus la formarea unei cereri pentru spatii comerciale moderne, neacoperita de oferta existenta. Grupul Mivan are sediul central in Irlanda de Nord si desfasoara activitati in mai multe domenii, in Europa, Asia si Statele Unite ale Americii. Mivan opereaza in Romania din 1998 ca parte a unui joint-venture Mivan-Kier.
Compania are in derulare doua proiecte imobiliare in Bucuresti. Unul dintre acestea este centrul comercial Liberty Center, cu o suprafata de 25.000 metri patrati, pe trei niveluri, va avea peste 100 de magazine si 700 locuri de parcare. Valoarea proiectului este de 70 de milioane euro. Al doilea este ansamblul rezidential NewTown Residence, construit in zona Dristor, care cuprinde 655 de apartamente. Investitia alocata este de circa 65 de milioane de euro.
Moritz Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si investitori din Irlanda. In Romania, grupul are activitati independente inca din anul 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.