Banca Italo Romena, subsidiara romaneasca a grupului financiar italian Veneto Banca, va avea incepand cu 2 mai un nou director general, Antonio Bianchin, conform unui comunicat al bancii. Antonio Bianchin, care il va inlocui pe actualul director gene
Banca Italo Romena, subsidiara romaneasca a grupului financiar italian Veneto Banca, va avea incepand cu 2 mai un nou director general, Antonio Bianchin, conform unui comunicat al bancii. Antonio Bianchin, care il va inlocui pe actualul director general, Athos Varusio, si-a desfasurat intreaga cariera profesionala in cadrul grupului Veneto Banca si a ocupat functia de responsabil comercial zonal in cadrul Directiei comerciale a Bancii Meridiana, o subdidiara a Veneto Banca care opereaza in sudul Italiei.
Presedintele Bancii Italo Romena, Franco Antiga, a anuntat modificarea conducerii institutiei in cadrul unei intalniri din 10 aprilie. "Dintotdeauna am fost atenti la dezvoltarea, la valorificarea resurselor umane si la transmiterea unei culturi organizationale cu o importanta conotatie internationala. Acest fapt ne permite sa alegem manageri din interior, capabili sa gestioneze in mod calitativ societati financiar-bancare ce opereaza in zone diferite", a spus Antiga.
Athos Varusio, actualul director general al bancii, a declarat in 28 martie, odata cu prezentarea rezultatelor financiare ale bancii pe 2006, ca va parasi in acest an conducerea institutiei romanesti pentru a se muta la o banca a grupului din Italia.
Banca Italo Romena a consemnat, in 2006, un profit net de 7,5 milioane de euro, inregistrand un avans de 16,1% fata de anul anterior, in principal pe fondul avansului finantarilor si al castigurilor din dobanzi. In ceea ce priveste activele, acestea au inregistrat o crestere cu 35 de puncte procentuale, la 504 milioane de euro. "Estimam ca in 2007 activele bancii sa depaseasca 700 milioane euro", a declarat directorul general al bancii, Athos Varusio, in urma cu doua saptamani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.