Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei intentioneaza sa elaboreze scheme de ajutor tintit pentru persoanele cu venituri mici, care nu isi pot plati facturile la electricitate, a declarat presedintele institutiei, Nicolae Opris, c
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei intentioneaza sa elaboreze scheme de ajutor tintit pentru persoanele cu venituri mici, care nu isi pot plati facturile la electricitate, a declarat presedintele institutiei, Nicolae Opris, citat de Mediafax.
Acest sistem este singurul prin care pot fi sprijiniti cei care nu isi pot plati facturile, pentru ca furnizorii nu pot fi obligati sa reduca preturile, a afirmat Opris, la un seminar pe teme economice organizat la Sinaia. El a amintit de intentia autoritatilor romane de a dezvolta o piata regionala de energie. "Ne dorim o Bursa regionala de energie, dar pentru asta trebuie sa ne unim toate fortele - bancare, politice etc. - pentru ca miza este foarte mare", a afirmat Opris. Oficialul ANRE a mentionat ca Ucraina intentioneaza sa adere la Uniunea pentru Coordonarea Transportului de Electricitate, iar Romania trebuie sa produca mai multa energie, pentru a face fata competitiei, pentru ca Ucraina detine capacitati importante de productie.
De asemenea, Romania a fost invitata recent sa adere la Piata de Energie Central si Est-Europeana si va raspunde invitatiei, a mai spus Opris. Potrivit directivelor europene, statele membre trebuie sa isi poata acoperi cel putin 10% din consumul intern de electricitate prin interconexiuni, pana in 2012. Romania are deja 20% interconexiuni si dezvolta altele, potrivit presedintelui ANRE


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.