Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacaului, Laurian Lucas, viceprimar, si Dorinel Ifrim, functionar in primarie, au fost achitati, ieri, de judecatorii Tribunalului Bacau. La judecarea pe fond a procesului, din 29 martie, procurorul a cerut conda
Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacaului, Laurian Lucas, viceprimar, si Dorinel Ifrim, functionar in primarie, au fost achitati, ieri, de judecatorii Tribunalului Bacau. La judecarea pe fond a procesului, din 29 martie, procurorul a cerut condamnarea lor la inchisoare cu executare.

Cei trei inculpati in procesul care a tinut capul de afis al presei timp de doi ani si jumatate erau acuzati de Departamentul National Anticoruptie de luare de mita, inselaciune, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, fals si uz de fals. Odata cu achitarea inculpatilor, judecatorii au ridicat si sechestrul asigurator pus pe bunurile lui Sechelariu, Lucas si Ifrim. La aflarea sentintei de judecata, care fost citita in sala, Dorinel Ifrim, functionar al serviciului de cadastru al Primariei Bacau a izbucnit in hohote de plans si apoi s-a imbratisat cu fostul viceprimar. Din sala de judecata a lipsit pionul principal al dosarului, Dumitru Sechelariu, acesta preferand sa afle sentinta de la fostii sai subalterni. ”Am castigat o batalie foarte importanta, dar razboiul asta am sentimentul ca va mai dura, din pacate”, a dec larat la iesirea din sala de judecata Laurian Lucas. Dorinel Ifrim nu a putut face declaratii jurnalistilor din cauza emotiilor si a lacrimilor care ii curgeau siroaie pe obraz. Avocata lui, singura dintre aparatorii prezenti ieri in sala, a declarat ca achitarea celor trei nu poate sterge prejudiciile grave pe care procesul le-a adus celor trei acuzati. ”Prejudiciul moral adus celor trei nu va putea fi niciodata reparat. Este vorba de imaginea lor care a avut extrem de mult de suferit si este vorba, mai mult ca sigur, de continuarea acestei lupte pana la Inalta Curte de Justitie si Casatie, unde se va pronunta in mod irevocabil o hotarare in acest caz”, ne-a spus aparatoarea lui Ifrim, bucuroasa de sentinta. Procurorii pot face recurs la aceasta decizie in urmatoarele zece zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.