Palatul Harrach din Viena a fost tinta unui jaf de proportii, iar autoritatile austriece banuiesc ca o banda de hoti romani ar putea fi autoarea acestuia. Din cladire au fost sustrase vase din portelan si oua Faberge in valoare totala de circa 800.0
Palatul Harrach din Viena a fost tinta unui jaf de proportii, iar autoritatile austriece banuiesc ca o banda de hoti romani ar putea fi autoarea acestuia. Din cladire au fost sustrase vase din portelan si oua Faberge in valoare totala de circa 800.000 de euro, relateaza postul public de televiziune austriac ORF, citat de Mediafax. Jaful, care pare sa fi avut loc marti seara sau miercuri dimineata, a fost semnalat miercuri seara, cand proprietarii unei galerii de arta gazduite in palatul baroc din centrul Vienei au descoperit lipsa mai multor obiecte de mare valoare.

Politia crede ca cel putin doi hoti au patruns in galerie printr-o usa situata in spatele magazinului si au sustras obiectele de arta, care urmau sa fie expuse la Hong Kong, incarcandu-le intr-un vehicul care ii astepta afara.

Din galerie au disparut 30 de oua Faberge, 20 de vase din portelan si un tablou, a caror valoare totala a fost estimata la circa 800.000 de euro. Potrivit proprietarilor magazinului, hotii ar fi lucrat profesionist, alegand numai obiecte de mare valoare si neprovocand daune la celelalte exponate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.