Rezervele valutare ale Chinei au atins 1.202 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, dupa o crestere record in perioada ianuarie-martie, de 135,7 miliarde de dolari. In 2006, cresterea s-a plasat la 78,4 miliarde de dolari in ultimul tr
Rezervele valutare ale Chinei au atins 1.202 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, dupa o crestere record in perioada ianuarie-martie, de 135,7 miliarde de dolari. In 2006, cresterea s-a plasat la 78,4 miliarde de dolari in ultimul trimestru, 46,8 miliarde de dolari in perioada iulie-septembrie, respectiv 66 miliarde de dolari in intervalul aprilie-iunie. Rezervele au crescut semnificativ in ultimii ani, in contextul in care banca centrala a cumparat de pe piata majoritatea sumelor in dolari rezultate din cresterea excedentului comercial, intrarile de investitii straine directe si capitaluri speculative, in vederea mentinerii cursului de schimb al yuanului la un nivel scazut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.