In cadrul unei sedinte a conducerii restranse a PSD, s-a convenit ca presedintele partidului, Mircea Geoana, sa discute cu liderii PNL si PRM posibilitatea ca acestia sa sustina propunerea de suspendare a presedintelui Basescu. El va fi secondat de c
In cadrul unei sedinte a conducerii restranse a PSD, s-a convenit ca presedintele partidului, Mircea Geoana, sa discute cu liderii PNL si PRM posibilitatea ca acestia sa sustina propunerea de suspendare a presedintelui Basescu. El va fi secondat de catre liderul deputatilor social-democrati, Viorel Hrebenciuc. Surse citate de agentia Mediafax afirma ca negocierile se impun in urma atitudinii oscilante a celor doua partide fata de inlaturarea lui Traian Basescu de la Cotroceni. La finalul reuniunii, Mircea Geoana a afirmat ca PSD nu va renunta la intentiile sale fata de seful statului, cei 150 de parlamentari ai partidului primind indicatia sa voteze suspendarea indiferent de atitudinea celorlalte partide. Geoana a refuzat sa comenteze schimbarea de pozitie a PRM, dar a sustinut ca este firesc ca PC, in calitate de coinitiator al procedurii de suspendare sa mearga pana la capat alaturi de social-democrati. Tot la sedinta conducerii PSD s-a decis ca partidul sa nu colaboreze sub nicio forma cu PD, in ciuda aceluiasi statut de partid de opozitie. "Nu avem ce colabora in opozitie cu PD, un partid nereformat, plin de lideri corupti, un partid care si-a pus pe frontispiciu veninul impotriva noastra. Are un purgatoriu de parcurs mai intai", a declarat Geoana, vizibil satisfacut ca are ocazia sa foloseasca acelasi vocabular pe care pedistii l-au invocat impotriva PSD dupa alegerile din 2004. Acesta sustine ca cele doua formatiuni politice nici macar nu se bucura de acelasi statut, deoarece PD este un partid aflat la guvernare, din moment ce pedistii ocupa inca 3.000 de posturi din administratie. Liderul pesedistilor si-a incheiat diatriba impotriva PD, afirmand ca este un partid "fara ideologie, un partid oportunist, care incearca sa pescuiasca in ape tulburi".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.