Comisia de Industrie, Cercetare si Energie a Parlamentului European a votat propunerea de regulament pentru reducerea tarifelor de roaming, respingand amendamentele propuse de europarlamentarul grec Katarina Batzeli. Comisia Europeana intentioneaza c
Comisia de Industrie, Cercetare si Energie a Parlamentului European a votat propunerea de regulament pentru reducerea tarifelor de roaming, respingand amendamentele propuse de europarlamentarul grec Katarina Batzeli. Comisia Europeana intentioneaza ca pana la sfarsitul lunii iulie 2007 tarifele pentru convorbirile internationale realizate prin operatorii de telefonie mobila din statele membre sa scada cu aproape 70%.
Katerina Batzeli a depus un amendament prin care cerea o derogare de doi ani pentru Romania si Bulgaria pe motiv ca pietele de telefonie din aceste doua tari sunt imature si au nevoie de investitii in scopul dezvoltarii retelelor. In replica, presedintele ANRCTI, Dan Georgescu, a declarat ca amendamentul n-ar fi afectat romanii care calatoresc in alte state UE, ci strainii care vin in Romania. "Oricum, planul de limitare a tarifelor de roaming pentru tarile din UE va mai fi supus dezbaterii, iar ce va face Parlamentul European e foarte greu de apreciat", a spus Georgescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.