AIG Life Asigurari Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de aproape 24 milioane de lei, cu 68 de procente mai mult fata de anul 2005, a anuntat compania.
"Profitul brut a ajuns la nivelul de aproape 24 milioane lei, in crestere cu 6
AIG Life Asigurari Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de aproape 24 milioane de lei, cu 68 de procente mai mult fata de anul 2005, a anuntat compania.
"Profitul brut a ajuns la nivelul de aproape 24 milioane lei, in crestere cu 68% fata de anul 2005. Rezultatele prezentate sunt neauditate", se arata intr-un comunicat al companiei.
Compania a subscris in 2006 prime cu o valoare totala de aproape 140 milioane lei, in crestere cu peste 33%, inregistrand, totodata, si o crestere a activelor de 45%, la nivelul de 310,7 milioane lei.
Rezultatele financiare se bazeaza pe cresterea numarului de vanzari noi, atat ca numar de clienti, cat si ca prima medie pe client, se mentioneaza in comunicat. De asemenea, diversificarea distributiei cu accent pe distributia directa si alternativa, precum si gradul inalt de retentie din portofoliul existent au avut un impact pozitiv asupra rezultatelor.
AIG Life Asigurari isi propune sa intre pe sectorul pensiilor private pentru a fundamenta aceasta noua piata si sa dezvolte produse de investitii pe termen lung, care vor furniza un venit suplimentar la varsta pensionarii, dar si noi produse de asigurare care sa aduca un beneficiu suplimentar in cazul imbolnavirii, completate de beneficii si servicii medicale.
AIG Life Asigurari Romania a fost infiintata in 1998, principalul actionar fiind American Life Insurance Company. ALICO este una dintre cele mai mari companii internationale de asigurari de viata din lume, este detinuta integral de catre American International Group.
Alte doua companii AIG functioneaza in Romania, respectiv AIG Romania - societate de asigurari generale, si un fond de investitii - fondul AIG New Europe Fund.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.