Nasdaq Stock Market Inc. a facut o oferta de preluare in valoare de 23 miliarde coroane suedeze (3,3 miliarde dolari) pentru grupul bursier nordic OMX, a anuntat cotidianul suedez de afaceri Dagens Industri, citand surse apropiate negocierilor. Cotid
Nasdaq Stock Market Inc. a facut o oferta de preluare in valoare de 23 miliarde coroane suedeze (3,3 miliarde dolari) pentru grupul bursier nordic OMX, a anuntat cotidianul suedez de afaceri Dagens Industri, citand surse apropiate negocierilor. Cotidianul suedez a precizat ca principala bursa electronica americana a oferit 192 de coroane pe actiune OMX.
Conform informatiilor, Consiliul de Administratie al OMX a primit aceasta oferta in urma cu doua saptamani si in cursul saptamanii trecute a oferit bursei americane datele sale contabile pentru a fi analizate.
Purtatorul de cuvant al OMX, Niclas Lilja, a refuzat sa comenteze aceste informatii. Grupul OMX detine si opereaza Bursele din Stockholm, Helsinki, Copenhaga, Reykjavik si din statele baltice.
Tendinta de consolidare in industria bursiera este alimentata de necesitatea de a oferi investitorilor posibilitatea de a realiza schimburi pe plan transfontalier, de presiunea pentru reducerea tarifelor de tranzactionare si de aparitia de tehnologie de noua generatie, ce au fortat scaderea preturilor.
Una din marile provocari cu care sunt confruntate bursele o reprezinta directiva europeana MiFID, care, conform analistilor, va avea drept efect atragerea lichiditatii din sectorul bursier catre sectorul bancar iar bancile vor putea sa isi creeze propriile platforme de tranzactionare asemanatoare burselor.
UE va schimba, din 1 noiembrie, reglementarile pietei financiare astfel incat noile reguli sa permita intermediarilor, caselor de brokeraj sau Burselor de Valori sa faca tranzactii in orice alt stat membru al UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.