Nissan Motor Co. va incepe sa vanda in Mexic automobile Logan produse de Renault SA sub brandul Nissan, a anuntat o sursa familiara cu aceasta situatie, aceasta decizie marcand implicarea producatorului japonez in sectorul automobilelor ultra low-cos
Nissan Motor Co. va incepe sa vanda in Mexic automobile Logan produse de Renault SA sub brandul Nissan, a anuntat o sursa familiara cu aceasta situatie, aceasta decizie marcand implicarea producatorului japonez in sectorul automobilelor ultra low-cost.
Automobilele vor fi construite de Renault in Brazilia si vor fi exportate in Mexic sub brandul Nissan, a adaugat sursa.
Un purtator de cuvant al celui de-al treilea producator nipon de automobile a confirmat ca Nissan va anunta in cursul acestei saptamani demararea productiei acestui nou produs, insa nu a dorit sa ofere informatii suplimentare.
Creat special pentru pietele in curs de dezvoltare precum India si Rusia, modelul Logan a devenit un succes pe pietele europene, fortand grupuri rivale precum Toyota Motor Corp. si Volkswagen AG sa adopte tactici asemanatoare. Grupul francez Renault, ce detine 44% din Nissan, a declarat ca urmatoarea versiune a modelului Logan va fi lansata in Brazilia la sfarsitul acestui an.
Planul Renault privind dezvoltarea activitatilor pana in 2009 prevede cresterea vanzarilor si a marjei operationale cu 6% si include lansarea a 26 de noi vehicule, dintre care cinci modele Logan, a declarat, in luna martie, un oficial al companiei.
Produs initial la Automobile Dacia, subsidiara romaneasca a Renault, si comercializat in 51 de tari, Logan mai este fabricat in Columbia, Maroc, Iran, Rusia si India. La nivel global, grupul urmareste majorarea capacitatii de productie a acestui model la circa un milion de unitati, pana in 2009.
Nissan si Renault utilizeaza in comun mai multe platforme de vehicule si produc diferite modele pentru firma partenera, in mai multe uzine din lume. In Mexic, Nissan produce Renault Clio la fabrica din Aguascalientes, alaturi de modelele proprii Sentra si Versa. In 2006, vanzarile Nissan in Mexic au scazut cu 2,8%, la circa 228.000 de unitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.