Legile sigurantei nationale propuse de PNL au trecut de Camera Deputatilor prin aprobare tacita desi anterior au provocat dispute publice intense. Membrii Comisiilor juridice si de aparare din Camera Deputatilor nu au putut sa discute pachetul legisl
Legile sigurantei nationale propuse de PNL au trecut de Camera Deputatilor prin aprobare tacita desi anterior au provocat dispute publice intense. Membrii Comisiilor juridice si de aparare din Camera Deputatilor nu au putut sa discute pachetul legislativ din cauza prezentei reduse la lucrari. Adoptarea fara discutii a unor legi de asemenea importanta a provocat dispute aprinse intre reprezentantii grupurilor parlamentare. Inca de miercuri pedistii au acuzat PNL ca s-a inteles cu PSD ca lucrarile din comisii sa fie boicotate astfel incat legile sa fie aprobate tacit. "Legile sigurantei nationale nu sunt niste legi de duzina care sa poata fi adoptate la gramada, fara o reala dezbatere in forul legislativ al tarii", a apreciat deputatul PD Augustin Zegrean. La randul sau, Daniel Buda a criticat faptul ca legile au trecut fara consultarea institutiilor din sistemul de siguranta nationala, adica tocmai cele care sunt chemate sa le aplice. In replica, liberalul George Scutaru a constatat ca cei de la PNL nu au absentat intr-o masura mai mare decat cei de la PD, deputatul avand de altfel dreptate. Cei care au absentat in bloc au fost reprezentantii UDMR, PC si ai minoritatilor, in timp ce de la PRM doar Marcu Tudor s-a prezentat. Scutaru a preferat sa dea vina pe servicii, deoarece au trimis un numar prea mare de amendamente, pe CSAT pentru ca nu a dat niciun fel de aviz si pe Guvern pentru ca a intarziat prea mult cu trimiterea punctului de vedere. Aceste lucruri ar fi facut ca cele doua comisii sa nu depuna raportul in timp util. Pe scurt, PD crede ca a fost vorba de reavointa si complot, in timp ce liberalii dau vina pe alte institutii. Pesedistul Florin Iordache a dat vina pe cei care prefera sa se razboiasca in public pe marginea serviciilor secrete fara sa fie cu adevarat interesati de subiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.