BCE a decis sa mentina dobanda de referinta la 3,75%, in conditiile in care inflatia din zona euro ramane sub control in pofida avansului economic relativ rapid. Analistii au estimat ca BCE nu va scumpi creditul, iar majoritatea economistilor anticip
BCE a decis sa mentina dobanda de referinta la 3,75%, in conditiile in care inflatia din zona euro ramane sub control in pofida avansului economic relativ rapid. Analistii au estimat ca BCE nu va scumpi creditul, iar majoritatea economistilor anticipeaza ca urmatoarea masura de politica monetara va fi majorarea dobanzii cu 0,25 puncte procentuale, pe 4 iunie. Inflatia anuala, de 1,9% in luna martie, s-a mentinut pentru a saptea luna consecutiv sub pragul de 2% tintit de BCE, iar aprecierea monedei euro, care a atins joi maximul ultimilor doi ani fata de dolar, contribuie, de asemenea, la contracararea presiunilor inflationiste.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.