Rezervele de petrol din statele consumatoare au inregistrat, in primul trimestru, cel mai pronuntat declin din ultimii zece ani pentru aceasta perioada a anului si ar putea scadea in continuare in urmatoarele luni, avertizeaza Agentia Internationala
Rezervele de petrol din statele consumatoare au inregistrat, in primul trimestru, cel mai pronuntat declin din ultimii zece ani pentru aceasta perioada a anului si ar putea scadea in continuare in urmatoarele luni, avertizeaza Agentia Internationala a Energiei. De asemenea, AIE prognozeaza ca cererea mondiala de petrol va scadea cu 250.000 de barili pe zi anul acesta, la 85,8 milioane de barili pe zi, desi consumul de titei se mentine neschimbat, se arata in raportul lunar al organizatiei internationale. Scaderea stocurilor a contribuit la cresterea pretului barilului de titei la circa 62 de dolari, comparativ cu nivelurile sub 50 de dolari inregistrate la jumatatea lunii ianuarie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.