Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a fost nevoit sa-si ceara scuze pentru faptul ca nu a supus votului o lege de pe ordinea de zi. Este vorba de un proiect care elimina incompatibilitatea dintre functiile de cadru didactic si director d
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu a fost nevoit sa-si ceara scuze pentru faptul ca nu a supus votului o lege de pe ordinea de zi. Este vorba de un proiect care elimina incompatibilitatea dintre functiile de cadru didactic si director de spital. Desi votul final trebuia dat astazi, conform ordinii de zi aprobate in plen, Olteanu a trecut peste acest punct. Deputatul PLD Sorin Paveliu i-a atras atentia asupra acestei probleme, iar Olteanu a promis ca va reveni mai tarziu, lucru pe care nu l-a facut, deoarece a suspendat sedinta fara ca deputatii sa apuce sa se pronunte in aceasta chestiune. Olteanu a plecat insotit de protestele celor de la PD si PLD. Acestia sustin ca, din cauza prezentei reduse, modificarea adusa Legii privind reforma in sanatate risca sa nu fie adoptata, astfel incat Olteanu a preferat pur si simplu sa nu-l supuna votului. Pedistul Cristian Radulescu sustine ca initiativa de modificare a legii este rezultatul unei intelegeri a PNL cu PSD, astfel incat fosti directori de spitale demisi dupa schimbarea puterii in 2004 sa poata sa-si recapete posturile. "Pesemne a existat o intelegere a PNL cu alte partide, PSD si PRM, pentru a trece acest proiect, dar PD si PLD ar fi votat impotriva, iar cum cvorumul era la limita, ar fi fost foarte greu sa fie adoptat", a declarat Radulescu. La randul sau, Paveliu a reclamat ca proiectul respectiv era destinat intereselor unor anumite persoane: "Profesorul Sorin Oprescu (PSD) si altii se vor intoarce linistiti la functiile de director de spital". Peledistul a reclamat si abdicarea de catre Guvern de la un program pe care si-a asumat raspunderea. In comunicatul in care Olteanu se scuza, acesta se justifica prin faptul ca era o ordine de zi foarte incarcata, iar episodul a fost o simpla omisiune. Justificare firava, din moment ce Olteanu a plecat din sala in vociferarile celor de la PD si PLD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.