Alimentele bogate in cacao, precum ciocolata neagra, ar putea fi eficiente in reducerea tensiunii arteriale, in timp ce ceaiul verde si cel negru nu par a avea efecte deosebite asupra acesteia, potrivit unui studiu german publicat in Archives of Inte
Alimentele bogate in cacao, precum ciocolata neagra, ar putea fi eficiente in reducerea tensiunii arteriale, in timp ce ceaiul verde si cel negru nu par a avea efecte deosebite asupra acesteia, potrivit unui studiu german publicat in Archives of Internal Medicine. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori germani care a analizat mai multe studii asupra efectelor benefice ale ceaiului si ale produselor din cacao. Participantii la acest studiu care au consumat timp de doua saptamani produse pe baza de cacao au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale similara celor care au luat medicamentele utilizate in mod traditional pentru combaterea hipertensiunii arteriale. Scaderea tensiunii arteriale contribuie la reducerea riscurilor de producere a unui infarct sau a unui accident cerebral cu 10 - 20%, potrivit acestui studiu.
Atat cacaua, cat si ceaiul contin polifenoli, o clasa de antioxidanti cunoscuti pentru efectul benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.